کمر درد و التهاب پروستات : ناحیه لگن و کمر مردان، دارای استخوانها، تاندون ها و اعصابی است که همگی میتوانند منشأ درد باشند. عفونت لگن و کمر درد در مردان ناشی از مشکلاتی در ساختارهای مختلف ناحیه لگن است که برخی از این شرایط، میتوانند هم در مردان و هم در زنان رخ دهند و برخی دیگر منحصراً در مردان مشاهده میشوند. دلایل متعددی برای درد لگن، کمر درد و التهاب پروستات در مردان وجود دارد و علائم آن نیز، از درد موضعی تا دردی که به پایین پا کشیده میشود، متغیر هستند.
اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در رابطه با علائم پروستات هستید, کلیک کنید.
برخی از دردهای پروستات و کمر درد ممکن است تنها هنگام حرکت کردن و برخی دیگر در هنگام استراحت احساس شوند؛ علاوه بر این، میتوانند با بیحسی، سوزش یا مشکل در حرکات مفصل لگن همراه باشند. آگاهی از علائم مختلف مرتبط با درد لگن و کمر بسیار مهم است؛ چرا که توصیف دقیق این علائم، اطلاعات لازم را جهت تشخیص درد و تنظیم بهترین راه درمان، در اختیار پزشک قرار میدهد.
در این مقاله از سایت دکتر نامداری، به بررسی تخصصی درد لگن و مفصل ران، کمر درد و التهاب پروستات در مردان، میپردازیم و علل و درمان این مشکل را نیز توضیح خواهیم داد.
علل درد لگن، کمر و مفصل ران در مردان: مدیریت چالشها
درد لگن، کمر و مفصل ران در مردان، مشکلی است که میتواند زندگی روزمره و کیفیت آن را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. این نوع درد ممکن است ناشی از وضعیت نادرست بدن، آسیب یا فشار زیاد باشد؛ همچنین برخی از بیماریهای زمینهای مانند آرتروز، فتق و دیسک یا چاقی، از دلایل پنهان آن محسوب میشوند. شناخت دلایل ایجاد این نوع درد که از یک ناراحتی خفیف تا احساسات تیز و ناتوانکننده متغیر میباشند؛ قدمی بزرگ به سوی درمان است.
البته باید به این نکته توجه داشته باشید که در برخی مواقع، درد لگن با درد کمر به اشتباه گرفته میشود؛ چرا که مفصل لگن، نزدیک ستون فقرات قرار دارد و هرگونه آسیب به آن میتواند، باعث درد کمر یا شبیه به کمر درد باشد. این نوع دردها معمولا منجر به ناراحتی در راه رفتن و حتی در هنگام خواب میشوند. در ادامه به بررسی دلایل این نوع دردها، از عفونت لگن و کمر درد تا کمر درد و التهاب پروستات میپردازیم.
- عفونتهای مجاری ادراری
- سرطان مثانه
- عفونت لگن و کمر درد
- کمر درد و التهاب پروستات
- عفونت و سنگ در کلیه
- عفونتهای مقاربتی
- آرتروز و کمر درد
- بورسیت و درد لگن
- آسیبهای مفصلی و شرایط ساختاری
- کشیدگی عضلات
- اعصاب تحت فشار
- لغزش دیسک
- عوامل اجتماعی و سبک زندگی
- سایر مشکلات
1. عفونتهای مجاری ادراری
عفونتهای مجاری ادرار و عفونت مثانه در زنان بیشتر از مردان شایع هستند؛ زیرا زنان مجرای ادرار کوتاهتری دارند، اما هر دو جنس میتوانند دچار عفونتهای مجرای ادرار شوند. احساس مکرر، شدید و دردناک اضطرار برای ادرار با وجود تخلیه بسیار کم، یکی از علائم عفونت مجاری ادرار است؛ همچنین امکان درد در ناحیه شکم، کمر یا پهلوها وجود دارد.
2. سرطان مثانه
سرطان مثانه، اغلب در سلولهای پوشش داخلی مثانه که ادرار در آنجا جمع میشود، بروز پیدا میکند. با اینکه سرطان مثانه بیشتر افراد مسن را درگیر میکند؛ اما میتواند در افراد جوان نیز رخ دهد. شایعترین علائم آن نیز شامل درد هنگام ادرار، درد در کمر و لگن هستند؛ البته این علائم لزوماً بدین معنی نیستند که سرطان مثانه دارید.
3. عفونت لگن و کمر درد
عفونتهای مربوط به ناحیه لگن و کمر، به دلیل ورود باکتریها یا سایر عوامل عفونی به بافتها و استخوانها، ایجاد شده و میتوانند منجر به درد لگن و کمر درد شدید در مردان شوند. با این وجود میتوان گفت، ارتباط نزدیکی بین عفونت لگن و کمر درد وجود دارد.
4. کمر درد و التهاب پروستات
پروستاتیت یا التهاب غده پروستات که به دلیل عفونت باکتریایی یا علل غیر عفونی مانند سرطان ایجاد میشود، معمولا منجر به درد و ناراحتی در ناحیه تحتانی شکم، لگن و کمر خواهد شد؛ البته این درد نتیجه التهاب و فشار بر اعصاب مجاور پروستات یا انتشار التهاب به بافتهای اطراف است. بنابراین در تشخیص ریشه درد، میتوان ارتباط نزدیکی میان کمر درد و التهاب پروستات پیدا کرد.
5. عفونت و سنگ در کلیه
عفونت در کلیهها یا پیلونفریت، یکی از دلایل درد لگن در مردان است. این نوع عفونت معمولاً به صورت عفونت مجاری ادرار آغاز میشود و در طول زمان به مثانه و کلیهها نیز انتقال پیدا میکند. عفونت کلیه عمدتاً با آنتیبیوتیک درمان میشود.
به علاوه، سنگ کلیه یکی از دلایل شایع کمر درد و گاهی اوقات درد لگن یا شکم است. این درد ممکن است در ابتدا مداوم نباشد، اما به تدریج شدت و مدت زمان آن افزایش مییابد و نیازمند درمان سریع جهت آسودگی از درد است.
اگر شما هم به دنبال تفاوت کمردرد ناشی از عفونت کلیه و سنگ کلیه و جواب به این سوال که ایا عفونت کلیه باعث کمر درد میشود ؟ هستید, کلیک کنید.
6. عفونتهای مقاربتی مرتبط با پروستات و کمر درد
یکی دیگر از مهمترین دلایل درد لگن، کمر و مفصل ران بعد از ارتباط پروستات و کمر درد، به عفونتهای مقاربتی مانند کلامیدیا و سوزاک برمیگردد؛ چرا که این عفونتها با ورود باکتریها به بدن شروع شده و با ایجاد سوزش ادرار، میتوانند منجر به درد در ناحیه پایین کمر و لگن یا آلت تناسلی شوند. برخی از این عفونتها دارای راههای درمانی ساده تا پیچیده هستند؛ در حالی که برخی دیگر هیچ درمان قطعی ندارند.
برای خواندن کامل ترین آموزش در رابطه با بیماری های مقاربتی کشنده کلیک کنید.
7. آرتروز و کمر درد
باید بدانید که تنها عفونت لگن و کمر درد یا کمر درد و التهاب پروستات از دلایل ایجاد درد در ناحیه پایین کمر، لگن یا مفاصل ران نیستند؛ بلکه عوامل دیگری مانند آرتروز نیز با ایجاد التهاب و درد در مفاصل، میتوانند نقش مهمی ایفا کنند. آرتروز با تورم، سفتی و کاهش دامنه حرکتی در ناحیه لگن و کمر، باعث ایجاد دردهای شدیدی میشود.
8. بورسیت و درد لگن
بورسیت، التهاب کیسههای کوچک مملو از مایعی به نام بورسا است که به عنوان ضربهگیر، بین استخوانها و بافتهای نرم عمل میکنند. التهاب بورسا از دیگر دلایل ایجاد درد در ناحیه لگن میباشد.
9. آسیبهای مفصلی و شرایط ساختاری
باید بدانید آسیبهای ناشی از ورزش، تصادفات یا حرکات تکراری میتوانند به بخشهای مختلف مفصل لگن، آسیب وارد کنند و باعث ایجاد درد شوند. از شایعترین این آسیبها میتوان به کشیدگی عضلات، سندروم نوار ایلیوتیبیال، پارگی لابروم و شکستگی استخوانها اشاره کرد.
البته اشاره به این موضوع که برخی از آسیبها، به صورت ساختاری در ناحیه لگن و از بدو تولد وجود دارند، حائز اهمیت است. برای مثال گیر افتادگی فمور و استابولار و دیسپلازی رشد مفصل ران، از مواردی هستند که در بدو تولد یا در مراحل رشد میتوانند باعث ایجاد مشکلات شدید در لگن، کمر و مفصل ران شوند.
10. کشیدگی عضلات
درد شدید کمر، معمولا به دلیل کشیدگی یا پیچخوردگی عضلات ایجاد میشود. کشیدگی عضلات میتواند باعث درد در کمر و لگن شود و نیاز به استراحت و درمانهای فیزیوتراپی داشته باشد.
11. اعصاب تحت فشار
فشار بر روی عصب ناشی از استخوانها، عضلات یا بافتهای اطراف باعث ایجاد عصب تحت فشار شده و این موضوع نیز به درد شدید در کمر، لگن یا مفصل ران در مردان، منجر خواهد شد.
12. لغزش دیسک
زمانی که ماده ژلهای داخل دیسک به بیرون رانده شود، لغزش دیسک یا دیسک هرنی رخ میدهد و این موضوع باعث تحریک اعصاب نزدیک به دیسک میگردد؛ علاوه بر این نیز درد در ناحیه کمر، لگن و مفاصل ران در مردان و زنان را به دنبال خواهد داشت.
13. عوامل اجتماعی و سبک زندگی
افرادی که در حرفههایی شاغل هستند که باید به صورت دستی وسایل و مصالح سنگینی را بلند کنند، با احتمال بالاتری مستعد درد کمر و لگن خواهند بود. فعال بودن از لحاظ جسمانی میزان آمادگی را افزایش میدهد؛ اما مطالعات نشان دادهاند که فعالیت جسمانی شدید و پر فشار میتواند، درست مانند عدم فعالیت منجر به کمر درد شود. رفتارهایی از سبک زندگی ناسالم، مانند سیگار کشیدن و نوشیدن بیش از حد الکل، از دیگر دلایل درد در ناحیه لگن، کمر و مفصل ران در مردان هستند.
14. سایر مشکلات مربوط به پروستات و کمر درد
مردان میانسال در سنین ۴۰ تا ۷۰ سال نیز در خطر پوکی استخوان گذرا هستند. یک نگرانی عمده برای مردانی که دارای درد لگن و کمر میباشند، سرطان پروستات است که ممکن است باعث درد یا ناراحتی در این ناحیه شود؛ چرا که ارتباط نزدیکی بین پروستات و کمر درد وجود دارد.
سایر دلایل نیز شامل شکستگی لگن، عصب باریکش یا اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک هستند. گاهی اوقات درد لگن ممکن است حتی در اثر مشکلی در لگن نباشد و با کمر درد و التهاب پروستات به اشتباه گرفته شود.
راهکارهای طلایی برای تسکین و درمان درد لگن، کمر و مفصل ران در خانه
تشخیص درد لگن، کشاله ران و کمر ممکن است دشوار بوده و به آزمایشهای مختلفی برای تعیین ریشه اصلی درد نیاز داشته باشد. با این حال درمان سریع درد پروستات و کمر درد و از بین بردن ریشه آن به منظور جلوگیری از مشکلات شدیدتر، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ از این رو، برخی از بهترین راههای درمانی پروستات و کمر درد عبارتند از:
- استفاده از سرما و گرما
- تنظیم فضای کاری به صورت ارگونومیک
- تغذیه برای سلامت استخوانها
- خواب صحیح
- تمرینات یوگا
1. استفاده از سرما و گرما
استفاده صحیح از یخ یا کیسه آب گرم، میتواند به کاهش التهاب و تسکین درد کمک کند. در صورت وجود آسیب تازه، ابتدا از یخ برای 24 الی 48 ساعت اول استفاده کنید؛ سپس میتوانید برای درمان مزمن پروستات و کمر درد به استفاده از منبع گرما روی آورید.
2. تنظیم فضای کاری به صورت ارگونومیک
شما باید فشار بر روی کمر، لگن و مفصل ران خود را کاهش دهید، برای این منظور استفاده از صندلیهایی با پشتی مناسب، قرار دادن مانیتور در سطح چشم، اجتناب از چرخشهای مکرر یا بلند کردن اجسام سنگین بسیار موثر هستند.
3. تغذیه برای سلامت استخوانها
تغذیه مناسب، نقش مهمی در حفظ سلامت استخوانها و کاهش درد ایفا میکند. مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم، فسفر و ویتامین D میتواند، به تقویت استخوانها و کاهش فشار بر روی کمر و لگن کمک کند. منابع این مواد معدنی نیز شامل لبنیات، ماهیها و سبزیجات برگ تیره هستند.
4. خواب صحیح
وضعیت خواب نادرست میتواند منجر به درد لگن، کمر و مفصل ران در مردان شود. بهترین حالت خواب برای کاهش درد کمر، خوابیدن به پهلو با زانوهای خم شده به سمت قفسه سینه است. استفاده از تشکهای محکم نیز میتواند، به حفظ تراز مناسب ستون فقرات کمک کند.
5. تمرینات یوگا
یوگا با حرکات آهسته و کنترل شده، نقش موثری در تقویت عضلات و کاهش تنشهای کمر دارد. حالت کودک یکی از بهترین تمرینات یوگا برای کشش و آرامش عضلات کمر است که میتواند درد را کاهش داده و انعطافپذیری را افزایش دهد.
پیشگیری از درد ناحیه لگن و کمر در مردان
کاهش وزن و انجام حرکات کششی به طور منظم میتواند به پیشگیری از درد لگن و کمر ناشی از فرسودگی کمک کند. ۷۰ درصد از وزن بدن توسط لگن تحمل میشود و هرچه فشار کمتری روی این ناحیه باشد، احتمال پیشگیری از بروز مشکلات لگن در آینده نیز بیشتر است. به علاوه، مصرف غذاهای سالم و ورزش نیز یک روش پیشگیری مثبت برای سرطان پروستات و کمر درد ناشی از آن است، هرچند نیاز به شواهد بیشتری برای تایید این موضوع وجود دارد.
مروری بر آنچه باید از ارتباط عفونت لگن و کمر درد، کمر درد و التهاب پروستات بدانید!
در این مقاله به خوبی با دلایل ایجاد درد لگن، کمر و مفصل ران در مردان آشنا شده و از ارتباط میان پروستات و کمر درد و عفونت لگن و کمر درد نیز اطلاعات کاملی دریافت میکنید. نکته مهمی که باید بدانید این است که گاها دردهای ناحیه کمر و لگن به دلیل نزدیکی، به اشتباه گرفته میشوند و برای درمان این دردها، تشخیص درست ریشه درد، مهمترین قدم است.
در صورتی که شما نیز به یکی از این دردها یعنی کمر درد و التهاب پروستات و عفونت لگن و کمر درد دچار شدهاید و فعالیتهای روزانه شما تحت تاثیر قرار گرفته است، میتوانید از طریق راههای ارتباطی زیر با دکتر فرشاد نامداری در تماس باشید تا ضمن دریافت مشاوره تخصصی و تشخیص علت درد، از بهترین روش و خدمات درمانی نیز بهرهمند شوید.
وبسایت اینترنتی: https://drnamdari.com/
شماره تلفنهای: ۸۸۷۷۶۸۰۱, ۰۹۱۰۷۵۸۵۳۵۸
تماس برای دریافت مشاوره با شماره: ۰۹۱۰۷۵۸۵۳۵۸
آدرس: خیابان ولیعصر عج، ۳۰۰متر پایین تر از ونک، بالاتر از پل همت، بنبست سیدالشهدا، ساختمان رهام، پلاک ۸، واحد ۱
منبع:
https://my.clevelandclinic.org/health/symptoms/21118-hip-pain
https://www.healthline.com/health/lower-back-and-hip-pain#sacroiliac-joint-dysfunction