وقتی صحبت از اندازه آلت تناسلی میشود، بسیاری از مردان همیشه احساس میکنند که آلت تناسلی بزرگتر، بهتر است. کوچکی آلت تناسلی، سبب احساس ناکافی بودن در مردان و ناراحتی عاطفی زیاد در هنگام عملکرد جنسی میشود و باعث میشود آنها فکر کنند که آلت تناسلی آنها غیرمعمول است. با این حال، بسیاری نمیدانند که یک بیماری نادر پزشکی وجود دارد که در آن از اندازه آلت تناسلی مرد به عنوان “میکروپنیس” یاد میشود. اما چه چیزی باعث بروز این اختلال میشود؟ میکروپنیس در واقع چقدر کوچک است؟ و چگونه درمان میشود؟ در ادامه مطلب تمامی این موارد توضیح داده شده است.
میکروپنیس یا آلت تناسلی غیر طبیعی کوچک، در رابطه با اندازه متوسط آلت تناسلی مرد در هر سن اشاره دارد. صحبت با یک متخصص با تجربه میتواند به فرد کمک کند کدام گزینههای درمانی برای او بهتر است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره درمان کوچکی آلت تناسلی و یا رزرو نوبت در مطب دکتر فرشاد نامداری با شماره تلفنهای 09107585358 و 02188776801 تماس حاصل فرمایید.
چه عاملی باعث کوچکی آلت تناسلی در مردان میشود؟
کوچکی آلت تناسلی یا میکروپنیس به حالتی اشاره میکند که آلت تناسلی مرد از حد طبیعی کوچکتر باشد. در نوزادان، طول آلت کمتر از 75/0 اینچ (9/1 سانتیمتر) در حالت کشیده نشاندهنده میکروپنیس میباشد و در مردان بزرگسال، کوچکی آلت تناسلی با طول آلت 3 اینچ (62/7 سانتیمتر) در زمان برانگیختگی (نعوظ) مشخص میشود. عارضههای مختلفی میتوانند باعث کوچکی آلت تناسلی در مردان شوند ولی در بیشتر موارد میزان تولید تستوسترون در کوچک شدن آلت تناسلی تأثیر دارد.
- هیپوگونادیسم عارضهای است که در مردان سبب کاهش تولید تستوسترون میشود. بروز این عارضه در دوران کودکی یا بزرگسالی میتواند سبب کوچک شدن آلت تناسلی شود. هیپوگونادیسم به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم میشود.
- در هیپوگونادیسم اولیه، کاهش سطح تستوسترون در اثر اختلال در عملکرد بیضهها بروز میکند. در برخی از مواقع کوچکی آلت تناسلی در مردان در اثر هیپوگونادیسم ناشی از سندرم کلاین فلتر ایجاد میشود. افراد مبتلا به این سندرم دارای مقادیر اضافی کروموزوم ایکس هستند که معمولاً باعث بروز ناهنجاری در بیضهها و کاهش تولید تستوسترون میشود. وارد شدن هر گونه آسیب به بیضهها قبل از دوران نوجوانی (یا در زمان دوره نوجوانی) میتواند سبب بروز هیپوگونادیسم اولیه و در نهایت باعث کوچکی آلت تناسلی شود. وارد شدن آسیب فیزیکی میتواند خطرناک باشد ولی آسیبدیدگی بیضهها ناشی از عفونت اوریون نیز امکانپذیر است. بالا بودن سطح آهن در خون نیز در برخی از موارد میتواند باعث بروز ناهنجاری در بیضهها شود.
- در هیپوگونادیسم ثانویه، بیضهها سیگنال مورد نظر جهت تولید تستوسترون را دریافت نمیکنند. در چنین مواردی معمولاً در عملکرد غده هیپوفیز یا غده هیپوتالاموس اختلال ایجاد میشود. این حالت میتواند در اثر عارضههای ژنتیکی مانند سندرم کالمن یا عارضههای مرتبط با غده هیپوفیز بروز کند. چاقی نیز میتواند با هیپوگونادیسم ثانویه مرتبط باشد.
کوچکی آلت تناسلی چگونه بر عملکرد جنسی تأثیر میگذارد؟
عملکرد جنسی معمولاً در افراد دارای آلت تناسلی کوچک طبیعی میباشد. از لحاظ عملکرد جنسی، کوچکی آلت تناسلی به طور مستقیم بر آلت تناسلی مرد تأثیر نمیگذارد ولی میتواند از لحاظ روانی بر شخص تأثیر منفی بگذارد. امکان دارد آلت تناسلی کوچک بر توانایی شخص در ادرار کردن اثر گذاشته و ممکن است شخص در حالت ایستاده در ادرار کردن با مشکل مواجه شود. امکان دارد شخص در ارتباط با عملکرد جنسی خود دچار اضطراب شود. این حالت میتواند سبب شود که شخص از برقراری رابطه جنسی خودداری کند و تمایل خود را در مورد امور جنسی از دست بدهد. همچنین کوچکی آلت تناسلی میتوان باعث کاهش اعتماد به نفس شخص شود.
درمان کوچکی آلت تناسلی
هورمونتراپی در سنین پایین و جراحی در بزرگسالی از روشهای درمانی مؤثر برای کوچکی آلت تناسلی میباشند:
هورمونتراپی
در صورتی که کوچکی آلت تناسلی در اثر کمبود تستوسترون ایجاد شده باشد، هورمونتراپی معمولاً در درمان این عارضه مؤثر میباشد. در درمان با هورمون معمولاً از تزریق داخل عضلانی استفاده میشود. هورمون اصلی به کار رفته در این روش تستوسترون میباشد. بسته به نتایج به دست آمده، پزشک در مورد ادامه درمان تصمیمگیری میکند. در بیشتر موارد درمان تا حدی باعث افزایش طول آلت تناسلی مرد میشود. در بسیاری از موارد درمان باعث طبیعی شدن اندازه آلت تناسلی میشود. در برخی از موارد نیز در طول آلت تغییری ایجاد نمیشود یا این که تغییر بسیار ناچیز میباشد. در صورتی که درمان با هورمون تاثیری در طول آلت تناسلی نداشته باشد، بایستی در بزرگسالان از جراحی استفاده شود.
درمان کوچکی آلت تناسلی با جراحی
مردانی که در دوران کودکی جهت درمان کوچکی آلت تناسلی از هورمونتراپی استفاده نکردهاند یا با استفاده از این روش به نتیجه قابل قبولی دست پیدا نکردهاند میتوانند از جراحی جهت رفع این عارضه استفاده کنند. در این روش جهت افزایش طول و قطر آلت تناسلی از ایمپلنت نرم سیلیکونی استفاده میشود.
جراحی حدود 45 دقیقه طول میکشد. جهت جلوگیری از ایجاد برش یا جای زخم بر روی آلت تناسلی، برش در قسمت پایه آلت تناسلی نزدیک کشاله ران ایجاد میشود. ایمپلنت یک سیلیکون هلالی شکل است که شبیه بافت طبیعی میباشد. ایمپلنت جهت افزایش اندازه آلت تناسلی در قسمت مورد نظر قرار گرفته و برش بسته میشود.
شخص میتواند در روز جراحی به منزل بازگردد. دوره بهبودی معمولاً کوتاه میباشد چرا که در این روش تنها یک برش در قسمت کشاله ران ایجاد میشود. امکان دارد شخص به چند روز مرخصی از کار و توقف فعالیتهای جسمانی نیاز داشته باشد، ولی بیشتر مردان میتوانند فعالیتهای روزمره خود را ادامه دهند. تا زمان بهبودی کامل بایستی از فعالیت جنسی خودداری شود.
آیا درمان کوچکی آلت تناسلی دارای عوارض میباشد؟
میزان موفقیت درمان کوچکی آلت تناسلی معمولاً بالا میباشد. پس از درمان، اعتماد به نفس در بیشتر مردان افزایش پیدا کرده و عملکرد طبیعی آلت تناسلی حفظ خواهد شد. امکان دارد مقداری درد یا کبودی در نزدیکی برش جراحی ایجاد شود، ولی این موارد موقتی هستند و پس از چند روز رفع خواهند شد. امکان دارد تا چند هفته پس از جراحی مقداری ورم ایجاد شود. با توجه به بالا بودن تجربه و مهارت پزشک و جراح در زمینه درمان کوچکی آلت تناسلی، احتمال بروز عوارض شدید بسیار کم میباشد.