ایا عفونت کلیه باعث کمر درد میشود ؟

برای دانستن جواب این سوال که ایا عفونت کلیه باعث کمر درد میشود باید بدانیم که کلیه‌ها دو عضو حیاتی در بدن هستند که در قسمت پشت و زیر قفسه سینه قرار دارند؛ با این حال زمانی که در این ناحیه احساس  درد می‌کنید، تشخیص اینکه آیا درد، ناشی از کلیه‌ها است یا مشکل دیگری مانند کمر درد وجود دارد، می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. سنگ کلیه و کمر درد، هر دو از دردهایی هستند که عموما با یکدیگر، به اشتباه گرفته می‌شوند.

درد کلیه‌، به صورت احساس ناراحتی در کلیه‌ها، یعنی همان ناحیه بالاتر از پشت و  به شکل عمیق، تجربه می‌شود و همیشه به معنای درد در خود کلیه‌ها نیست، بلکه می‌تواند ناشی از مشکلاتی در سیستم ادراری باشد؛ این در حالی است که کمر درد معمولا ناحیه وسط پشت، به خصوص قسمت پایین کمر را تحت تاثیر قرار داده و ممکن است به دلیل مشکلات مربوط به ستون فقرات باشد.

گاهی در مواجه با درد ناشی از سنگ کلیه و کمر درد، این سوال پیش می‌آید که ایا عفونت کلیه باعث کمر درد میشود ؟ در این مقاله از سایت دکتر نامداری فوق تخصص اورولوژی  به بررسی کامل تفاوت کلیه درد ناشی از سنگ و عفونت کلیه و کمر درد می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

برای خواندن کامل ترین منبع راجب انواع سنگ کلیه کلیک کنید.

درد ناشی از سنگ کلیه و کمر درد چه تفاوتی دارند؟

نوع و شدت هر درد، می‌تواند بسته به منبع آن متفاوت باشد و علائم خاص بیماری نیز در شناسایی منبع درد، به پزشک کمک می‌کنند. هنگامی که شما در ناحیه پشت خود، احساس درد می‌کنید و انتشار این درد به گونه‌ای است که تشخیص منبع آن سخت شده، بهتر است از علائم همراه با درد، محل دقیق درد، احساسی که آن درد در شما ایجاد می‌کند، شدت آن و عواملی که بر تشدید و تسکین آن موثر هستند؛ برای تشخیص نوع درد و ریشه آن استفاده کنید.

در این زمینه، برخی از مهمترین تفاوت‌های درد کلیه ناشی از سنگ کلیه و کمر درد را بررسی می‌کنیم.

تشخیص محل درد: از کدام نقطه شروع می‌شود؟

تشخیص محل درد: از کدام نقطه شروع می‌شود؟

درد ناشی از سنگ یا عفونت کلیه، در ناحیه پهلو یا به عبارتی دقیق‌تر در دو طرف ستون فقرات، بین انتهای دنده‌ها و باسن احساس می‌شود؛ هرچند این درد می‌تواند در پهلوها، شکم یا پایین کمر هم گسترش یابد. درد کلیه اغلب یک سمت بدن را درگیر می‌کند؛ اما می‌تواند در هر دو طرف هم دیده شود.

در هنگام احساس درد کلیوی، تفاوت در محل درد و شدت آن، می‌تواند ناشی از مواردی مانند سنگ کلیه، عفونت یا مشکلات ادراری باشد. با این وجود اطلاع از محل دقیق درد به تشخیص بهتر مشکلات کلیوی کمک خواهد کرد.

درد کمر عموما در هر نقطه‌ای از کمر احساس می‌شود؛ اما معمولا در ناحیه پایین کمر یا باسن شایع‌تر است که دلیل آن به مسائل عضلانی-اسکلتی مانند کشیدگی عضلات، آسیب به ستون فقرات یا شرایطی مانند سیاتیک، برمی‌گردد. تمامی این موارد باعث ایجاد فشار به عصب‌ها و عضلات کمر هستند. تشخیص دقیق محل درد گامی بزرگ به سمت یافتن منبع آن است.

پس ایا درد پایین کمر نشانه عفونت است ؟ می توان گفت بله اما برای جواب دقیق تر به این سوال به ادامه مقاله می پردازیم.

درد شما چه حسی دارد؟

نکته دیگر در تمایز درد ناشی از عفونت، سنگ کلیه و کمر درد، تفاوت نوع و شدت این دردها با یکدیگر است. در بررسی نوع درد کلیه‌ها باید بدانید، هر یک از موارد زیر احساس درد متفاوتی در شما ایجاد می‌کنند.

سنگ کلیه

در این حالت، درد تیزتر بوده و ممکن است به صورت نوسانی ادامه یابد. این درد در هنگام حرکت سنگ کلیه‌ها متغیر است. سنگ‌های کوچک به راحتی می‌توانند، همراه ادرار دفع شوند؛ ولی سنگ‌های بزرگتر در حالب گیر کرده و با احساس درد شدیدتری همراه هستند.

عفونت کلیه

درد ناشی از عفونت کلیه به صورت مبهم و ثابت در نواحی مشخص، احساس می‌شود.

بیماری‌های دیگری مانند کلیه پلی کیستیک

دیگر عوامل تشدیدکننده درد کلیه، می‌توانند باعث ایجاد دردهای شدیدی در منطقه پهلوها و پشت شوند. 

سرطان کلیه

اگر درد شما از وسط کمر به پایین دنده‌ها کشیده شود و به صورت مبهم و مدام ادامه داشته باشد، ناشی از سرطان کلیه است.

هنگامی که شما دچار کمر درد شده باشید، نوع درد و احساسی که در شما ایجاد می‌کند به صورت‌های زیر تداوم دارد: 

درد عصبی

در صورتی که عصب شما آسیب دیده یا تحریک شده باشد، درد به صورت سوزشی تیز احساس می‌شود و ممکن است از باسن به پایین یا حتی در پاها کشیده شود.

درد عضلانی

درد ناشی از گرفتگی عضلانی، به شکل تپنده و مداوم احساس می‌شود.

آرتروز(استئوآرتریت)

دردی که باعث خشک شدن کمر شما در صبح هنگام باشد و با پیشرفت وضعیت بیماری نیز وخیم‌تر شود، ناشی از آرتروز است.

در مجموع، درد کلیه بیشتر به صورت شدید یا مبهم و مداوم در ناحیه پهلوها احساس می‌شود؛ در حالی که درد کمر ممکن است به صورت تپنده یا سوزاننده باشد و به مناطق دیگر بدن مانند پاها گسترش پیدا کند.

مسیری که درد طی می‌کند: انتشار درد سنگ کلیه و کمر درد

یکی دیگر از تفاوت‌های درد ناشی از سنگ کلیه و کمر درد، در نحوه انتشار درد به نواحی دیگر بدن است. البته که این تفاوت می‌تواند به شناخت بهتر منبع درد کمک کند.

درد کلیوی

این درد معمولا به سمت ناحیه داخلی ران یا پایین شکم و مثانه  انتشار می‌یابد و این انتشار نیز زمانی رخ می‌دهد که سنگ کلیه در حال حرکت باشد و باعث تحریک مسیرهای عصبی مرتبط با کلیه شود.

انتشار درد در کمر

درد ناشی از دیسک یا مشکلات عصبی ممکن است به پاها گسترش پیدا کنند؛ چرا که اغلب ناشی از  فشار روی عصب سیاتیک بوده و می‌توانند به صورت سوزش یا تیر کشیدن از سمت باسن به پایین، یعنی پشت ران و مچ پا، احساس شوند. دردهای عضلانی معمولا در ناحیه کمر باقی می‌مانند و به دلیل کشیدگی یا آسیب به عضلات و بافت‌های نرم ایجاد می‌شوند.

همچنین، دردهای ناشی از آسیب به ستون فقرات می‌توانند به سمت گردن و شانه گسترش یابند.

مقایسه شدت درد در سنگ کلیه و کمر درد

دردهای کلیوی بر اساس شدت، به دو دسته شدید و ملایم تقسیم می‌شوند. دردهای شدید و تیز ناشی از سنگ یا کیست کلیه هستند و می‌توانند به دلیل حرکت سنگ‌ها به صورت ناگهانی نیز ایجاد شوند. اما درد ناشی از عفونت کلیه ملایم‌تر  بوده و به صورت مبهم حس می‌شود.

شدت درد کمر را نیز از نظر زمان ماندگاری، به سه دسته تقسیم می‌کنند. دردهای حاد به عنوان شایع‌ترین دردها از چند روز تا چند هفته طول می‌کشند و اغلب به خودی خود بهبود می‌یابند. در حالی که نوع دیگری از این دردها از 4 هفته تا 6 ماه ادامه دارند. کمر درد مزمن نیز بیشتر از 3 ماه طول می‌کشد.

عوامل موثر بر تشدید درد یا تسکین درد سنگ کلیه و کمر درد

به صورت کلی تا زمانی که علت اصلی درد کلیه برطرف نشود، بهبود نمی‌یابد. برای مثال عبور سنگ کلیه، بهبود کامل عفونت یا دریافت درمان‌های سریع برای رفع مشکل اصلی، از عواملی هستند که باعث بهبود دردهای کلیوی می‌شوند. در مقابل، عواملی مانند حرکت سنگ کلیه می‌توانند باعث تشدید درد شوند؛ ولی فعالیت‌های روزانه بدن، تاثیری در این مورد ندارند.

درد کمر می‌تواند با حرکت، نشستن یا ایستادن طولانی مدت، بدتر شود. تغییر وضعیت، راه رفتن یا انجام فعالیت‌هایی که فشار روی کمر را کاهش دهند نیز، می‌توانند به بهبود وضعیت شما کمک کنند. لازم است بدانید در شرایطی مانند سیاتیک، درد با خم شدن و سرفه کردن نیز تشدید خواهد شد. 

تمامی این موارد نشان می‌دهد که درد کلیه جز با مراجعه به پزشک متخصص اورولوژی و سنگ کلیه بهبودی نخواهد یافت، در حالی که کمر درد می‌تواند با حرکات اصلاحی نیز بهبود یابد.

برای آشنایی با کامل ترین لیست بهترین دکتر سنگ کلیه تهران کلیک کنید.

 

علائم دیگر همراه با درد کلیه و کمر درد

علائم دیگر همراه با درد کلیه و کمر درد

نشانه‌های همراه با درد کمر که می‌توانند به تشخیص و مدیریت وضعیت کمک کنند؛ عبارتند از:

  1. تورم و حساسیت در هنگام لمس
  2. اسپاسم عضلانی
  3. سفتی و خشکی کمر
  4. درد در شانه یا گردن
  5. بی‌حسی، ضعف و احساس گزگز شدن ناشی از سیاتیک در پاها و کمر
  6. احساس سایش یا خردشدگی ناشی از آرتروز در مفاصل کمر

برخی از علائم همراه بیماری‌ها و درد کلیوی نیز شامل موارد زیر هستند:

  1. تب و لرز ناشی از عفونت کلیه‌ها یا التهاب
  2. تهوع و استفراغ ناشی از عفونت یا التهاب
  3. ادرار تیره یا کدر ناشی از عفونت یا خون در ادرار
  4. نیاز فوری به ادرار کردن خصوصا در عفونت کلیوی
  5. سابقه عفونت‌های ادراری در مثانه
  6. خون در ادرار به دلیل سنگ کلیه یا عفونت
  7. سنگ‌های کوچک به شکل شن ریزه در ادرار
  8. احساس خستگی و ضعف مداوم، وجود توده در پایین کمر یا پهلو ناشی از سرطان کلیه
  9. درد در شکم یا پایین کمر، فشار خون بالا، سنگ و نارسایی کلیه‌ها ناشی از پلی کستیک و تغییرات در عملکرد کلیه‌ها

ایا عفونت کلیه باعث کمردرد می‌شود؟

عفونت کلیه که به دلیل حمله باکتری‌ها به کلیه‌ها و آلوده شدن آن‌ها رخ می‌دهد، می‌تواند با علائمی مانند تب و لرز به دلیل واکنش بدن به عفونت، کمردرد و پهلو به دلیل التهاب و عفونت کلیه‌ها و تهوع و استفراغ ناشی از تاثیر بر سیستم گوارش، همراه باشد.

آنچه از تفاوت‌های کلیه درد ناشی از سنگ و عفونت کلیه و کمر درد باید بدانید که اطمینان پیدا کنید ایا عفونت کلیه باعث کمر درد می‌شود؟ !

سنگ کلیه و کمر درد ، به عنوان دردهای بسیار نزدیک، به گونه‌ای هستند که باهم به اشتباه گرفته ‌شوند؛ اما تفاوت‌هایی نیز میان این دو عامل درد وجود دارد. اولین قدم در درمان موثر هر درد، شناخت کامل منبع درد و از بین بردن آن است. سنگ کلیه و کمر درد ، در صورت تشخیص صحیح می‌توانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن درمان شوند.

باید بدانید که اگرچه دردهای عضلانی و عصبی در ناحیه کمر با انجام برخی از حرکات اصلاحی یا اصلاح سبک زندگی بهبود می‌یابند؛ اما دردهای کلیوی ناشی از سنگ و عفونت کلیه و دیگر بیماری‌های کلیوی، تنها با مراجعه به پزشک متخصص و انجام سونوگرافی کلیه و شروع دوره درمان مناسب بهبود خواهند یافت.

برای یادگیری صفر تا صد اینکه آیا عفونت کلیه در سونوگرافی مشخص میشود کلیک کنید.

در این زمینه می‌توانید با دکتر فرشاد نامداری ، فوق تخصص اورولوژی ، از طریق راه‌های ارتباطی زیر در ارتباط بوده و برای دریافت بهترین خدمات درمانی در زمان مناسب اقدام کنید.

سایت اینترنتی: https://drnamdari.com/

شماره تماس: ۸۸۷۷۶۸۰۱, ۰۹۱۰۷۵۸۵۳۵۸

تماس برای دریافت مشاوره:  ۰۹۱۰۷۵۸۵۳۵۸

آدرس مراجعه حضوری: خیابان ولیعصر (عج)، ۳۰۰متر پایین تر از ونک، بالاتر از پل همت، بن‌بست سیدالشهدا، ساختمان رهام، پلاک ۸، واحد ۱

منبع

https://www.healthline.com/health/kidney-pain-vs-back-pain#kidney-pain-symptoms

https://my.clevelandclinic.org/health/symptoms/17688-kidney-pain

https://www.thespineandrehabgroup.com/difference-between-back-pain-and-kidney-pain

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید