عفونت های مربوط به مجاری ادراری از جمله رایج ترین انواع عفونت ها به شمار میروند که خاصه به واسطه باکتری ایجاد می-شوند. کودکان، نوجوانان، خانم ها و آقایان همه و همه می توانند در معرض ابتلا به این نوع عفونت قرار داشته باشند؛ اما در این میان باید توجه داشت که خانم ها نسبت به آقایان بیشتر در معرض ابتلا به این نوع عفونت قرار دارند.
یکی از سوالهایی که وجود دارد این است که برای عفونت ادراری پیش چه دکتری باید رفت؟ این مقاله طوری نتظیم گردیده که شما با مطالعه ی آن ابتدا می توانید دلایل ایجاد عفونت های ادراری را متوجه شده و سپس با علائم، درمان و راههای پیشگیری از آن نیز آشنا گردید.
مطالعه بیشتر: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه هزینه عمل برگشت وازکتومی چقدر است؟ کلبیک کنید.
یکی از سوالات متداول بیماران این است که اصلن برای عفونت ادراری پیش چه دکتری باید رفت؟ در واقع شما باید به یک متخصص اورولوژی مراجعه کنید. اگر خانم هستید نیز میتوانید به پزشک زنان مراجعه کنید.
برای عفونت ادراری میتوانید از تجارب جناب آقای دکتر فرشاد نامداری جراح و فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری مردان، استفاده لازم را ببرید. دکتر فـرشاد نامداری، عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی و حائز رتبه دوم بورد کشوری تخصصی اورولوژی میباشد.
ایشان دانشآموخته و دستیار ممتاز دانشکده علوم پزشکی تهران میباشند. جهت دریافت آگاهی و یا رزرو نوبت برای مشورت در این زمینه میتوانید با مطب دکتر فرشاد نامداری فوق تخصص ارولوژی به شماره ۰۲۱۸۸۷۷۶۸۰۱ تماس حاصل نمایید.
عفونت مجرای ادراری (UTI) چیست؟
ادرار معمولاً فاقد باکتری است. مجاری ادراری زمانی عفونت می کنند که باکتری ها به داخل مثانه راه پیدا می کنند. از آنجایی که مجرای پیشاب خانم ها نسبت به آقایان کوتاهتر است، باکتری ها خیلی راحتتر می توانند به داخل مثانه راه یافته و سبب ایجاد عفونت شوند.
بیشتر بدانید: برای آشنایی با اینکه وزیکول سمینال چیست و درمان کیست سمینال وزیکول، بر روی لینک کلیک کنید.
از جمله شایع ترین انواع عفونت های ادراری، عفونت مثانه است که به آن التهاب مثانه یا (Cystitis) اطلاق می شود. اگر عفونت صرفاً بر روی مجاری ایجاد شده باشد، به آن التهاب مجاری ادراری یا (Urethritis) گفته می شود. اگر کلیه دچار عفونت شود، به آن عفونت کلیوی یا (Pyelonephritis) می گویند.
چه کسانی در معرض ابتلا به این نوع عفونت هستند؟
این بیماری مسری نیست و شما نمی توانید آن را از کس دیگری بگیرید. در اکثر موارد بیماری به دلیل مشکلات کلیوی و اختلالات مربوط به مثانه ایجاد می شود. UTI در خانم های جوانی که دارای شرایط زیر هستند شایع تر است:
1. قبلاً دچار این نوع عفونت ها شده¬اند.
2. ارتباط جنسی داشته¬اند.
3. از اسپری های اسپرم کش به همراه کاندوم استفاده می کنند.
4. از دیافراگم استفاده می کنند.
5. باردار هستند.
علائم عفونت ادراری چیست؟
1. درد و یا سوزش در حین ادرار کردن
2. تکرر ادرار
3. کم بودن میزان ادرار حتی در زمانیکه احساس می کنید مثانه پر شده است
4. بوی بد و تیرگی ادرار
5. خون در ادرار
6. تب و لرز
7. احساس درد در قسمت پایینی کمر
بسیاری از افراد این علائم را دارند اما نمیدانند برای عفونت ادراری پیش چه دکتری باید رفت! همان طور که پیشتر نیز بیان شد بهترین پزشک متخصص که میتواند به شما کمک کند، متخصص مجاری ادراری یا هم متخصص اورولوژی و یا متخصص زنان برای خانمهاست.
زمانیکه احساس کردیم دچار عفونت ادراری شدهایم، چه کاری باید انجام دهیم؟
اگر احساس می کنید که به این عارضه مبتلا شده اید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. شاید ندانید که باید برای عونت اداری به چه دکتری مراجعه کنیم؟همان طور که بیان شد، بهترین انتخاب متخصص اورولوژی میباشد!
اگر منتظر بمانید و تصور کنید که بیماری خود به خود بهبود پیدا می کند، باید بدانید که اشتباه می کنید و با این کار فقط بر شدت بیماری خود می افزایید. گاهی اوقات این باکتریها می توانند موجبات عفونتهای شدید کلیوی را ایجاد نمایند که همانطور که می دانید این بیماری یک مشکل جدی است.
بیشتر بخوانید: برای اینکه با دکتر مشکلات تناسلی مردان و دکتر عفونت مردان بیشتر آشنا بشوید، بروی لینک کلیک کنید.
از آن جایی که برخی از بیماری های جنسی می توانند سبب بروز علائمی درست شبیه به علائم عفونت ادراری باشند به همین دلیل باید پزشک خود را در جریان بگذارید که آیا ارتباط جنسی داشته اید یا خیر.
تشخص بیماری عفونت مجرای ادراری به چه صورت است؟
این بیماری عموماً با یک آزمایش ساده ی ادرار قابل تشخیص است. یک لیوان به شما داده می شود و از شما می خواهند که ادرار خود را درون آن بریزید. نمونه ی ادرار شما به آزمایشگاه انتقال داده می شود و آنجا از روی باکتری های موجود در آن تست به عمل می آید.
اگر شما از نظر جنسی ارتباط دارید، ممکن است پزشک تشخیص دهد که این علائم مربوط به بیماری های دیگری نظیر بیماری های جنسی مانند کلامیدیا و یا تبخال تناسلی باشند که متعاقباً آزمایش های لازم در آن زمینه را انجام خواهند داد.
درمان عفونت مجرای ادراری
از آن جا که علت بروز عفوت ادراری، باکتریها هستند، مشخص است که بهترین درمان نیز درمان آنتی بیوتیکی میباشد. آنتی بیوتیک¬های مخصوصی هستند که می توانند باکتری های موجود در مجاری ادراری را از بین ببرند. پزشک با توجه به آزمایش ادرار آن نوع آنتی بیوتیکی را که برای شما مناسب است، تجویز خواهد کرد.
سپس به شما می گوید که چند روز و در چند نوبت باید از آن استفاده کنید. شایعترین آنتی بیوتیکهای مورد استفاده در درمان عفونت مجاری ادراری شامل سولفانامیدها، سفالوسپورین، سفکسیم، آنوکسی سیلین و کینولونها می باشند.
مطالعه بیشتر: برای کسب طلاعات بیشتر در خصوص علائم عفونت کلیه در زنان و مردان و اینکه بهترین زمان مراجعه به پزشک چه وقت هست؟ کلیک کنید
اگر عفونت شدید باشد، پزشک بنا به تشخیص خود میتواند داروهای دیگری تجویز کند. به عنوان مثال در برخی افراد شاهد اسپاسم های مثانه هستیم (دردی که برای یک لحظه در زیر مثانه ایجاد شده و رها می شود).
برخی از انواع دارو ها هستند که ممکن است رنگ ادرار شما را نارنجی کنند. این یک تاثیر جانبی کاملاً طبیعی است و به محض اتمام داروها رنگ ادرار به حالت طبیعی باز می گردد. هر چند این داروها به شما کمک می کنند که درد کمتری را احساس کنید، اما کار اصلی که همان کشتن باکتری هاست توسط آنتی بیوتیک ها انجام می پذیرد.
پس از درمان UTI، باز هم باید مصرف دارو را ادامه داد؟
بله! خیلی مهم است که توصیه های پزشک را مو به مو انجام دهید. به این معنا که تمام آنتی بیوتیک ها را باید مصرف کنید. حتی اگر احساس می کردید که دیگر هیچ نشانه ای از بیماری در شما باقی نمانده، باز هم باید به مصرف داروها ادامه دهید. اگر تمام داروها را مصرف نکنید، ممکن است عفونت مجدداً برگردد و دوباره احساس بیماری کنید.
بیمار مبتلا به UTI پس از بهبود امکان ابتلای مجدد دارد؟
باید توجه داشت که احتمال بروز عفونت در افرادی که یکبار این بیماری را تجربه کرده اند، بیشتر است. اما اگر شما به محض بهبودی مجدداً علائم بیماری را در خود مشاهده کردید، جزء بیمارانی هستید که دچار “عفونت بازگشتی” شده اند.
این بدان معناست که عفونت هنوز در بدن شما وجود داردبه این دلیل که در مرحله ی اولیه درمان، باکتری ها به طور کامل کشته نشده اند. اگر مجدداً علائم بیماری را در خود مشاهده کردید، حتماً با پزشک معالج خود تماس بگیرید. باز هم تاکید می شود “برای عفونت ادراری پیش چه دکتری باید رفت؟”: متخصص مجاری ادراری یا متخصص زنان
چگونه می توانیم از عفونت مجاری ادراری پیشگیری کنیم؟
a. نوشیدن آب فراوان ( ۸ تا ۱۰ لیوان بزرگ به صورت روزانه) و استحمام مکرر. این امر می تواند مثانه ی شما را خالی، فعال و به دور از باکتری نگه دارد.
b. نوشیدن آب شاتوت و یا استفاده از قرص آن می تواند به دخترهای جوان در پیشگیری از این بیماری کمک کند.
c. بنا به توصیه ی پزشک می توانید قبل و یا بعد از ارتباط جنسی آنتی بیوتیک مصرف کنید.
عفونت های مجاری ادراری خیلی رایج هستند و نحوه ی درمان آنها نیز خیلی ساده می باشد. اگر احساس می کنید که دچار این نوع عفونت شده اید، با پزشک خود تماس بگیرید، آن را فوراً درمان کنید و فراموش نکنید که داروها را تا آخرین مرحله مصرف کنید.
بیشتر بخوانید: برای کسب اطلاعات و دانش در خصوص بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت بیضه و علائم عفونت بیضه، کلیک کنید.
در این مقاله دربارهی عفونت مجاری ادراری (UTI) صحبت شد. در ابتدا بیان شد برای عفونت ادراری به چه دکتری مراجعه کنیم. تاکید می¬شود عفونت ادراری در هر فردی میتواند ایجاد شود اما به طور کلی میزان ابتلا به این بیماری در خانمها بیشتر از آقایان است. همچنین با علائم، پیشگیری و درمان آن آشنا شدیم.
به این نکته توجه کنید که درمان اصلی UTI استفاده از آنتی بیوتیکها است و حتی در صورت پایان علائم نیز باید مصرف داروها را تا پایان درمان ادامه داد!
اگر نمیدانید برای درمان عفونت ادراری پیش چه دکتری باید رفت، دکتر فرشاد نامداری، فوق تخصص کلیه و محاری ادراری و بیماریهای تناسلی مردان میتواند به شما کمک کند. برای دریافت و یا رزرو نوبت میتوانید با مطب ایشان به شمارهی ۸۸۷۷۶۸۰۱ تماس بگیرید.
سوالات متداول عفونت ادرار
1.برای عفونت ادراری به چه دکتری مراجعه کنیم؟
بهترین پزشک برای عفونت مجاری ادراری، متخصص اورولوژی می باشد. همچنین خانم ها می توانند به متخصص زنان مراجعه کنند.
2.آزمایش تشخیص عفونت مجرای ادراری چیست؟
برای تشخیص عفونت ادراری، لازم است بیمار در لیوانی ادرار کند. این نمونه ادرار را برای تشخیص نوع عفونت برای بررسی به آزمایشگاه ارسال می کنند.
3.آیا پس از درمان امکان عود مجدد فونت ادراری وجود دارد؟
بله. بروز عفونت در افرادی که قبلا این بیماری را تجربه کرده اند، شایع تر است.
منابع:
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/
https://www.webmd.com/women/your-guide-urinary-tract-infections