تورم غدد لنفاوی کشاله ران در زنان : به طور معمول غدد لنفاوی، قابل لمس یا مشاهده نیستند؛ اما زمانی که بدن با تومور یا عفونت مواجه میشود، فعالیتهای سلولی اضافه در این غدد، منجر به تورم غدد لنفاوی خواهند شد. در چنین حالتی فرد از تورم و حساسیت ناحیه زیر پوست خود شکایت میکند. تورم غدد لنفاوی کشاله ران در زنان، میتواند نشانهای از عفونتهایی مانند زخمهای عفونی یا دیگر مشکلات جدی در نواحی پایین بدن نیز باشد.
درمان تورم غدد لنفاوی کشاله ران در زنان، به علت زمینهای آن، بستگی دارد. در صورتی که این تورم ناشی از عفونت باشد، پزشک از تجویز آنتی بیوتیکها برای درمان شروع میکند؛ اما اگر تورم کشاله ران ناشی از تومور یا مشکلات جدیتر باشد، ممکن است پزشک نیاز به بیوپسی، جراحی یا درمان مکمل دیگری را تشخیص دهد.مراجعه به پزشک متخصص با مشاهده علائم اولیه برای درمان زودهنگام و سلامت ایمنی بدن، ضروری است.
در این مقاله از سایت دکتر نامداری، به بررسی درمان تورم غدد لنفاوی کشاله ران، علل و علائم آن و عکس تورم غدد لنفاوی کشاله ران، میپردازیم.
محل دقیق غدد لنفاوی کشاله ران
در هر کشاله ران انسان یعنی قسمت جلوی پا و بین زیر شکم و بالای ران، حدود 10 غده لنفاوی وجود دارد که جزئی از سیستم ایمنی محسوب میشوند. این غدد کوچک و گرد، نقش مهمی در دفاع بدن از خود در برابر بیماریها ایفا کرده و وظیفه فیلتر کردن لنف که مایعی حاوی نوع خاصی از گلبولهای سفید برای مقابله با عفونتها است را نیز به عهده دارند.
در محل دقیق غدد لنفاوی کشاله ران که قسمت بالای داخلی رانها است، غدد لنفاوی اینگوینال قرار گرفتهاند و به عنوان بخش مهمی از سیستم ایمنی در مقابله با عفونتها و تومورها عمل میکنند.
علل پنهان تورم غدد لنفاوی کشاله ران: از عفونتهای ساده تا بیماریهای جدی
تورم غدد لنفاوی کشاله ران، میتواند دلایل متعددی داشته باشد. این تورم اغلب به عنوان نشانهای از وجود عفونت، التهاب، تومور یا حتی مشکلات جدیتر در بدن ظاهر میشود. برخی از مهمترین دلایل آن را نیز میتوان به شرح زیر بیان کرد:
- عفونتهای قارچی
- عفونتهای مقاربتی
- عفونتهای پوستی(سلولیت)
- تودههای پوستی
- اتساع عروق خونی
- بیماریهای خودایمنی
- التهاب
- انواع سرطان
- داروها
1. عفونتهای قارچی
عفونتهای قارچی از جمله عفونتهای پوستی شایع مانند خارش ژوک (Jock itch)، میتوانند باعث تورم غدد لنفاوی در کشاله ران شوند. این عفونتها معمولا با خارش و التهاب پوست نیز همراه هستند. عفونت قارچی واژن یا عفونتهای قارچی در پایین بدن نیز، از دلایل بالقوه هستند.
2. عفونتهای مقاربتی
بیماریهای مقاربتی(STIs) نیز یکی دیگر از علل رایج تورم غدد لنفاوی کشاله ران در زنان هستند. این عفونتها میتوانند باعث التهاب و بزرگ شدن غدد لنفاوی شده و نیاز به تشخیص و درمان سریع داشته باشند که از جمله آنها، عبارتند از:
- سوزاک
- تبخال تناسلی
- سیفلیس
- ایدز
علاوه بر این، عفونت دستگاه ادراری(UTI) نیز میتواند به درد کشاله ران و تورم آن منجر شود.
3. عفونتهای پوستی(سلولیت)
سلولیت که باعث التهاب و قرمزی پوست میشود، میتواند منجر به تورم کشاله ران نیز شده و نیاز فوری به درمان تورم غدد لنفاوی کشاله ران در زنان را تقویت کند.
4. تودههای پوستی
از دیگر بیماریهای پوستی که میتوانند باعث تورم کشاله ران شوند، عبارتند از:
- تودههای پوستی پر از مایع مانند کیستها و زگیلهای تناسلی
- تومورهای پوستی غیر سرطانی مانند پاپیلوما
- تودههای چربی یا لیپوماس
5. اتساع عروق خونی
تورم یک شریان یا ورید نیز میتواند باعث ایجاد توده شود. این شریانهای متورم در کشاله ران با نام آنورییسم فمورال شناخته میشوند؛ علاوه بر این نیز به وریدهای متورم در این ناحیه واریس سافن میگویند. این شریانها و وریدهای متورم از دیگر دلایل درد و تورم کشاله ران هستند.
6. بیماریهای خودایمنی
در بررسی دلایل تورم غدد لنفاوی کشاله ران در زنان، میتوان به برخی از بیماریهای خودایمنی نیز اشاره کرد. از جمله این موارد عبارتند از:
- آمیلوئیدوز
- آرتریت
- لوپوس
- سارکوئیدوز
که همه این موارد تاثیر بسزایی در تورم و حساسیت زیر پوست در ناحیه کشاله ران دارند.
7. التهاب
انسداد در سیستم لنفاوی و در نتیجه التهاب لنف ادم(تجمع مایعات در بافتهای لنفاوی) میتواند باعث تورم و التهاب در غدد لنفاوی کشاله ران شود.
8. انواع سرطان
سرطانهایی مانند سرطان خون، لنفوم، ملانوما(سرطان پوست)، سرطان آلت تناسلی مردانه و سرطان ولوار(ناحیه تناسلی زنانه) از دیگر دلایل کمتر رایج در تورم غدد لنفاوی هستند.
9. داروها
باید بدانید که مصرف برخی از داروها مانند آلوپورینول، آتنولول، کاپتوپریل، کاربامازپین و هیدرالازین نیز میتواند غدد لنفاوی را تحت تاثیر قرار داده و به عنوان عوارض جانبی مصرف دارو، منجر به نیاز فوری به درمان تورم غدد لنفاوی کشاله ران در زنان شود.
تشخیص تورم غدد لنفاوی کشاله ران: گامهای کلیدی برای شناسایی علل پنهان
تشخیص تورم غدد لنفاوی کشاله ران در زنان، نیاز به بررسی دقیق تاریخچه پزشکی و انجام معاینات فیزیکی کامل توسط پزشک متخصص دارد.
تاریخچه پزشکی شما با پرسیدن سوالاتی مانند علائم بیماری، وضعیت سلامت شخصی، داروها و مکملهایی که مصرف میکنید و روابط جنسیای که دارید، تکمیل میشود. سابقه سلامت خانوادگی شما به ویژه در مواردی مانند بیماریهای خودایمنی و سرطانها نیز، از دیگر موارد مهمی هستند که پزشکان برای تشخیص بیماری و شروع روند درمان تورم غدد لنفاوی کشاله ران به آن نیاز دارند.
معاینه فیزیکی، یکی از مراحل مهم تشخیص تورم غدد لنفاوی کشاله ران در زنان است که در طول آن، پزشک بدن شما را از نظر علائم بیماری ارزیابی خواهد کرد. یکی از بخشهای مهم معاینه فیزیکی، فشار ملایم بر غدد لنفاوی کشاله ران، برای بررسی اندازه و حساسیت آن است. در این معاینه، پزشک به دنبال تورم غدد لنفاوی و امتداد این تورم در کشاله ران شما است.
دیگر راههای تشخیص تورم غدد لنفاوی کشاله ران در زنان
متناسب با نتایج حاصل از بررسی تاریخچه پزشکی شما و معاینه فیزیکی، پزشک برای تشخیص دقیقتر تورم غدد لنفاوی کشاله ران، میتواند آزمایشهای زیر را توصیه کند:
- آزمایش خون یا ادرار برای تایید یا رد عفونتها
- سونوگرافی یا سیتی اسکن لگن برای بررسی محل دقیق غدد لنفاوی کشاله ران متورم
- بیوپسی از بافت غدد لنفاوی برای بررسی سرطان
- تست عفونتهای مقاربتی یا پاپ اسمیر
راههای نوین درمان تورم غدد لنفاوی کشاله ران: از عفونتها تا تومور
درمان تورم غدد لنفاوی کشاله ران در زنان، به علت زمینهای آن بستگی دارد. با توجه به دلیل ایجاد تورم، روشهای درمانی توصیه شده توسط پزشک به صورت زیر هستند:
- کنترل بیماریهای خودایمنی
- درمان سرطانها
- مهار عفونتها
- مدیریت داروها
1. کنترل بیماریهای خودایمنی
در صورتی که تورم غدد لنفاوی در کشاله ران ناشی از بیماریهای خودایمنی باشد، پزشک از ایمونوتراپی استفاده میکند. این درمان شامل داروهایی برای تنظیم و تعدیل سیستم ایمنی بدن است تا پاسخهای غیر طبیعی آن را کنترل کند.
2. درمان سرطانها
برخی از انواع سرطانها میتوانند بر سیستم لنفاوی بدن تاثیر بگذارند؛ از این رو برای درمان تورم غدد لنفاوی کشاله ران در زنان، روشهایی مانند جراحی برای حذف رشدهای غیرعادی تودهها و تومورهای سرطانی، پرتودرمانی، شیمی درمانی و پیوند سلولهای بنیادی مناسب میباشند. انتخاب روش درمانی بسته به نوع و مرحله سرطان، متفاوت است و پزشک متخصص بهترین گزینه را بر اساس شرایط عمومی بیمار انتخاب میکند.
3. مهار عفونتها
آنتی بیوتیکهای موضعی و خوراکی، داروهای ضدویروسی مانند والاسیکلوویر یا آسیکلویر و داروهای ضد قارچ مانند انواع کرمها، از بهترین روشهای درمان تورم غدد لنفاوی در کشاله ران، زمانی که عفونت عامل ایجاد این تورم باشد، هستند؛ چرا که این داروها به بدن کمک میکنند تا به راحتی عفونت را مهار کرده و تورم را کاهش دهد.
4. مدیریت داروها
عوارض جانبی برخی از داروها، میتواند به شکل تورم و حساسیت غدد لنفاوی در کشاله ران، بروز کند؛ از این رو پزشک بعد از تشخیص دلیل تورم، دوز مصرف داروهای مورد نظر را تغییر میدهد. این اقدام میتواند ضمن بهبود و کاهش تورم، از بروز دیگر عوارض جانبی نیز جلوگیری کند.
عکس تورم غدد لنفاوی کشاله ران
ارتباط با ما
در صورتی که شما نیز از درد و تورم کشاله ران به دلیل تورم غدد لنفاوی ناشی از عفونت و تومور رنج میبرید، بهتر است در اولین فرصت برای شروع درمان با یک پزشک متخصص در ارتباط باشید. دکتر فرشاد نامداری به عنوان بهترین متخصص اورولوژی تهران و با ارائه بهترین خدمات درمانی و مشاورههای تخصصی در این زمینه، میتوانند به شما عزیزان کمک کنند.
برای ارتباط با دکتر فرشاد نامداری فوق تخصص ارولوژی میتوانید با شمارههای ۸۸۷۷۶۸۰۱ و ۰۹۱۰۷۵۸۵۳۵۸ تماس حاصل فرمایید، همچنین برای دریافت مشاوره میتوانید با شماره ۰۹۱۰۷۵۸۵۳۵۸ در ارتباط باشید. مراجعه به آدرس زیر و سایت اینترنتی https://drnamdari.com/ نیز از دیگر راههای ارتباطی با دکتر نامداری هستند:
خیابان ولیعصر عج، ۳۰۰متر پایین تر از ونک، بالاتر از پل همت، بنبست سیدالشهدا، ساختمان رهام، پلاک ۸، واحد ۱
منبع
https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/21695-swollen-lymph-nodes-in-the-groin
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/swollen-lymph-nodes/diagnosis-treatment/drc-20353906
https://www.healthline.com/health/swollen-lymph-nodes-in-groin#diagnosis
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام وقت بخیر من خیلی میترسم سرطان باشه واسه همین جرات نمیکنم بیام دکتر تورم و درد کشاله چقدرش سرطانه؟