در سال‌های اخیر علائم و نشانه‌های سرطان کلیه که به پزشکان و بیماران هشدار می‌داد تغییرات زیادی کرده است. در گذشته احساس درد در پهلو، وجود خون در ادرار‌ و وجود درد پهلو از شایع ‌ترین علائم و نشانه‌های سرطان کلیه محسوب می‌شدند و امروزه شایع‌ ترین علائم و نشانه‌های آن عبارتند از کم خونی، خستگی، کاهش وزن، از دست دادن اشتها و تب. به علاوه انتشار سرطان کلیه به سایر نقاط بدن که به آن سرطان متاستاز دهنده گفته می‌‌شود از اولین علائم هشدار دهنده در ۳۰ درصد از بیماران از ممکن است فرد دچار درد کمر یا سرفه شود.

در صورتی که شما هر یک از علائم و نشانه‌های سرطان کلیه را دارید باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. تعداد زیادی از علائم و نشانه‌های سرطان کلیه دلایل متعددی دارند اما دلایل جدی دیگری نیز وجود دارند که ممکن است باعث بروز این علائم و نشانه‌ها شوند. علائم و نشانه‌هایی که با آن مواجه می‌‌شوید علامت هشدار دهنده بدن است که به ما می‌گوید مشکلی وجود دارد. به جای آنکه از این علایم بترسید یا آنها را نادیده بگیرید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید تا متوجه شوید علت بروز مشکل شما چیست تا به موقع تحت درمان قرار بگیرید. با پزشک خود در خصوص علائم نشانه‌هایی که دارید صحبت کنید و سوالات خود را از او بپرسید و اگر پاسخ سوالات خود را پیدا نکردید بهتر است به سراغ یک پزشک دیگر بروید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره علائم هشدار دهنده سرطان کلیه،روش­های درمان و یا رزرو نوبت در مطب دکتر نامداری می توانید با شماره تلفن 02188776801 تماس حاصل فرمایید. 

علائم و نشانه‌های سرطان کلیه چیست؟ 


علائم و نشانه_های سرطان کلیه چیست

سرطان کلیه در مراحل اول بیماری معمولاً علائم و نشانه‌های کمی را به وجود می‌آورد و در حال حاضر تشخیص این مشکل بر مبنای آزمایشات و عکس برداری است و گاهی اوقات به صورت اتفاقی وجود سرطان کلیه تشخیص داده می‌شود.

 کم خونی 

 کم خونی یکی از تظاهرات بالینی بسیار شایع سرطان کلیه است و در یک سوم افرادی که دچار سرطان کلیه هستند تشخیص داده می‌‌شود. کلیه به تولید یک نوع پروتئین می‌پردازد که اریتروپویتین نام دارد و باعث تحریک تولید گلبول‌های قرمز در مغز استخوان می‌شود در سرطان کلیه کاهش سطح تولید این پروتئین باعث می‌‌شود که تعداد گلبول‌های قرمز خون کاهش پیدا کند در مقابل در برخی از بیماران به طرز قابل توجهی سطح گلبول‌های قرمز افزایش پیدا می‌‌کند و این امر به افزایش سطح تولید اریتروپویتین توسط سلول‌های سرطانی کلیه ارتباط دارد. به این وضعیت سندروم پارانئوپلاستیک گفته می‌‌شود که علائم و نشانه‌های شما به علت وجود یک ماده یا هورمون‌هایی که توسط سلول‌های سرطانی تولید می‌شوند ارتباط دارد.

 وجود خون در ادرار 

 وجود خون در ادرار از علائم شایع سرطان کلیه از پا در ۱۵ افرادی که دچار سرطان کلیه هستند تشخیص داده می‌‌شود. در حال حاضر فقط حدود ۱۰ درصد از افرادی که دچار سرطان کلیه هستند با علائم و نشانه‌های کلاسیک از قبیل وجود خون در ادرار، درد پهلو و وجود توده در پهلو مواجه می‌شوند و در صورتی که فرد دارای این علایم باشد تومور انتشار یافته است. در این شرایط ادرار می‌تواند کاملاً خونی باشد یا صورتی پررنگ یا صورتی کمرنگ دیده شود و یا حتی ممکن است فقط زیر میکروسکوپ ذرات خون در آن تشخیص داده شود.

 درد پهلو 

 درد معمولاً در قسمت کمر پهلو یا شکم به وجود می‌آید و می‌تواند از یک درد تیر کشنده تا یک درد خفیف متغیر باشد. درد در پهلو که بدون هیچ گونه آسیب دیدگی خاصی به وجود آمده باشد باید مورد ارزیابی قرار بگیرد. حدود ۴۰ درصد از افرادی که دچار سرطان کلیه هستند در طول دوران بیماری دچار درد خواهند شد اما با بروز علائم و نشانه‌های بیماری درد پهلو کمتر جلب توجه می‌کند.

 وجود توده در پهلو و کمر یا شکم 

 وجود توده در پهلو و کمر یا شکم در تعداد زیادی از افرادی که سرطان کلیه دارند مشاهده شده است که البته امروزه در مقایسه با گذشته کمتر به عنوان علائم و نشانه‌های اولیه سرطان جلب توجه می‌کند. در صورتی که هرگونه توده در این ناحیه به وجود آمده است حتی اگر تصور می‌کنید که یکی از توده‌های شایع چربی است که با بالا رفتن سن به وجود آمده است باید آن را نادیده نگیرید و فوراً به پزشک مراجعه نمایید.

 کاهش بی دلیل وزن بدن 

 کاهش بی دلیل وزن بدن یکی از علائم شایع سرطان کلیه است که معمولاً فرد طی مدت ۶ ماه تا یک سال ۵ درصد از وزن بدن خود را از دست خواهد داد. به عنوان مثال کاهش قابل توجه وزن بدن بدون رژیم گرفتن یا ورزش کردن یک علامت هشدار دهنده است و باید به طور دقیق بررسی کند زیرا شما قصد کاهش وزن را نداشته اید. علاوه بر سرطان کلیه عوامل و بیماری‌های دیگری نیز وجود دارند که با این روش آنها ارتباط دارند و هر فردی که بدون دلیل دچار کاهش وزن شده باشد باید به پزشک مراجعه نمایید.

 خستگی 

 احساس خستگی در افرادی که دچار سرطان کلیه هستند بیشتر دیده می‌شود. خستگی حاصل از سرطان در مقایسه با خستگی‌های عادی می‌تواند عمیق باشد و اغلب با گذر زمان بدتر خواهد شد و اصلا شبیه آن دسته از مواردی نیست که شما خسته هستید و با نوشیدن یک فنجان قهوه یا خواب شبانه بهبود پیدا می‌کنید.

 سوء هاضمه 

 سوء هاضمه سندرومی ‌است که با کاهش وزن، کاهش اشتها و کاهش حجم عضلانی توصیف می‌شود. سوء هاضمه علاوه بر آن که یکی از علائم سرطان کلیه است به طور مستقیم عامل مرگ و میر در ۲۰ درصد از افرادی که دچار سرطان هستند به همین دلیل فردی که دچار سوء هاضمه است باید توسط پزشک ارزیابی شود.

 از دست دادن اشتها 

 از دست دادن اشتها که با یا بدون سوء هاضمه همراه است یکی از علائم شایع سرطان کلیه محسوب می‌‌شود. این افراد احساس می‌‌کنند که نه تنها گرسنه نیستند بلکه به سرعت احساس سیری خواهند کرد.

 تب 

 تب یکی از علائم شایع سرطان کلیه است که می‌‌تواند به صورت مداوم باشد یا به شکل مقطعی رخ دهد اما معمولاً بدون علائم و نشانه‌های عفونت رخ خواهد داد. در صورتی که تب هیچ گونه دلیلی نداشته باشد باید فرد فوراً به پزشک مراجعه کند.

 بالا بودن فشار خون 

 کلیه به تولید هورمون‌هایی می‌پردازد که در تنظیم فشار خون نقش مهمی را ایفا می‌کنند. بالا بودن مداوم فشار خون می‌‌تواند یکی از علائم و نشانه‌های سرطان کلیه باشد و در مقابل بالا بودن فشار خون به صورت مداوم می‌تواند باعث آسیب دیدگی کلیه شود.

 تورم در مچ پا و ساق پا 

 کلیه نقش مهمی را در تنظیم تعادل مایعات و الکترولیت‌های بدن بر عهده دارد. سرطان کلیه و و سایر بیماری‌های کلیوی می‌تواند باعث بروز اختلال در این فرایند شوند و منجر به احتباس مایعات و بروز تورم در پاها، مچ پا و ساق پا شوند.

 قرمز شدن صورت 

 قرمز شدن صورت با گرمای پوست و حتی سوزش صورت گردن یا دست و پا همراه است یکی از علائم نشانه‌های بالقوه سرطان کلیه محسوب می‌شود. انواع مختلفی از سرطان‌ها در بروز قرمز شدن پوست صورت نقش دارد و سرطان کلیه یکی از آنها محسوب می‌گردد. در صورتی که این مشکل در کنار سایر علائم و نشانه‌ها به وجود آمده باشد باید به آنها توجه کرد.

 علائم و نشانه‌های سرطان متاستاز دهنده کلیه چیست؟ 


علائم و نشانه_های سرطان متاستاز دهنده کلیه چیست شما باید با علائم و نشانه‌های سرطان متاستاز دهنده کلیه به سایر نقاط بدن آشنا باشید زیرا برخی از این علائم و نشانه‌ها که به سرطان متاستاز دهنده ارتباط دارند در ۲۰ تا ۳۰ درصد از افرادی که دچار سرطان کلیه هستند دیده می‌شود. بیش از ۳۰ درصد از افرادی که سرطان کلیه دارند دچار سرطان متاستاز دهند نیز خواهند شد. در اکثر مواقع سرطان کلیه باعث درگیر شدن ریه، کبد و مغز می‌‌شود و می‌‌تواند باعث بروز علائم و نشانه‌های زیر گردد:

 سرفه کردن 

 سرفه کردن به طور مداوم شایع ‌ترین علامت سرطان متاستاز دهنده به ریه‌ها است. خس خس کردن سینه، خون بالا اوردن در هنگام سرفه یا درد قفسه سینه شانه یا کمر از جمله علائم و نشانه‌های مرتبط با این اختلال هستند.

 کوتاه بودن تنفس 

 کوتاه بودن تنفسی که از علائم و نشانه‌های شایع سرطان کلیه است که می‌تواند به علت کم خونی یا سرطان متاستاز دهنده به ریه به وجود بیاید. این مشکل در مراحل اولیه فقط با انجام فعالیت جسمانی به وجود می‌‌آید و معمولاً به مواردی از قبیل بالا رفتن سن، افزایش وزن بدن و چاقی ارتباط داده خواهد شد.

 درد استخوان 

 استخوان‌ها دومین قسمتی هستند که در معرض خطر سرطان متاستاز دهنده کلیه قرار دارند. درد استخوان ناشی از متاستاز سرطان می‌تواند شدید باشد و معمولاً با هیچ گونه آسیب دیدگی ارتباط ندارد گاهی اولین علامت سرطان شکستگی در قسمتی است که استخوان آن ضعیف شده است.

 علائم و نشانه‌های نادر سرطان کلیه چیست؟ 


علائم و نشانه_های نادر سرطان کلیه چیست

سرطان کلیه با برخی از علائم و نشانه‌های نادر نیز همراه است که برخی از آنها به شرح زیر می‌باشند:

 واریکوسل 

 واریکوسل به بزرگ شدن یک رگ گفته می‌‌شود که معمولاً در بیضه یا پوست بیضه به وجود می‌آید. علائم و نشانه‌های این اختلال عبارت است از تورم، درد و چروک شدگی بیضه‌ها. در اکثر مواقع این مشکل در سمت راست به وجود می‌‌آید. واریکوسل مرتبط با سرطان کلیه هنگامی ‌که فرد دراز می‌کشد از بین نمی‌رود.

 علائم و نشانه‌های پارانئوپلاستیک 

 علائم و نشانه‌های پارانئوپلاستیک به یک مجموعه از علائمی گفته می‌شود که به علت تولید هورمون‌ها یا برخی ترکیبات دیگر توسط سلول‌های سرطانی به وجود می‌آیند. در سرطان کلی این سندروم باعث افزایش سطح کلسیم در خون می‌شود و علائم و نشانه‌هایی از قبیل تهوع و استفراغ و ضعف و سرگیجه را به وجود می‌‌آورد. افزایش سطح گلبول‌های قرمز خون و افزایش سطح آنزیم‌های کبدی حتی در مواردی که سرطان به کبد متاستاز نداده است شایع می‌باشد.

 عوارض سرطان کلیه چیست؟ 


 سرطان کلیه موارد متعددی همراه است که در فرد مبتلا به وجود می‌آیند گاهی اوقات این علائم قبل از تشخیص سرطان به وجود می‌‌آیند اما اغلب زمانی تشخیص داده می‌‌شوند که سرطان پیشرفت کرده است. این مشکلات معمولاً به علت پیشرفت سرطان، درمان تومور یا سرطان متاستاز دهنده به وجود می‌آیند. به خاطر داشته باشید که اکثر افراد دچار همه این علائم نمی‌شوند و تعداد زیادی از افراد هیچ یک از این علائم را تجربه نخواهد کرد اما کسب اطلاعات لازم در این خصوص می‌تواند کمک کننده باشد.

 خونریزی شدید 

 وجود خون در ادرار اولین علامت سرطان کلیه است اما فقط در یک پنجم از افرادی که دچار سرطان کلیه هستند رخ می‌دهد. معمولا خونریزی شدید در هنگام دفع ادرار می‌تواند بسیار ترسناک باشد اما درمان مناسب به کنترل خونریزی کمک خواهد کرد.

 تجمع مایع در ریه 

 در صورتی که سرطان کلیه به ریه یا دیواره ریه متاستاز داده باشد می‌‌تواند باعث تجمع مایع در دیواره ریه شود. در مواردی که سلول‌های سرطانی وجود داشته باشند به این اختلال ریزش مایع به درون فضای جنبی گفته می‌شود. گاهی اوقات مقدار زیادی مایع درون ریه جمع خواهد شد و باعث کوتاه شدن تنفس می‌شود که در این حالت پزشک یک سوزن نازک را از طریق پوست قفسه سینه وارد حفره ریه خواهد کرد تا به تخلیه مایع بپردازد. ریزش مایع به درون فضای جنبی معمولاً با نصب شانت و تخلیه مداوم مایع درمان می‌شود یا آنکه در یک روش دیگر پزشک یک ماده التهاب آور را بین دیواره ریه قرار می‌‌دهد تا باعث به وجود آمدن بافت اسکار شود و به این ترتیب مایع دیگر درون ریه جمع نشود.

 شکستگی استخوان 

 درد استخوان می‌تواند یکی از اولین علائم سرطان متاستاز دهنده کلیه باشد. در مواردی که سرطان به استخوان متاستاز می‌دهد باعث ضعیف شدن استخوان می‌‌شود و این امر منجر به شکستگی استخوان بدون ضربه یا به دنبال یک ضربه خفیف خواهد شد. در صورتی که سرطان کلیه به قسمت پایین ستون فقرات متاستاز بدهد شکستگی‌های کوچک در ستون فقرات می‌تواند باعث افتادگی مهره و فشار آوردن به ریشه اعصاب و تحت فشار قرار گرفتن طناب نخاعی شود. این امر می‌‌تواند باعث ضعیف شدن استخوان و از بین رفتن کنترل مثانه و روده شود یک وضعیت اورژانسی تلقی می‌شود. متاستاز استخوان ناشی از سرطان کلیه می‌‌تواند یک اختلال مخرب باشد و باید به درد ایجاد شده، شکستگی و افزایش سطح کلسیم به علت شکستگی استخوان و مواردی از این قبیل توجه ویژه کرد. خوشبختانه روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌‌تواند به کاهش این عوارض کمک کند.

 افزایش سطح کلسیم در خون 

 افزایش سطح کلسیم در خون اختلالی است که می‌‌تواند به علت سندروم پارانئوپلاستیک یا تجزیه استخوان در سرطان متاستاز دهنده به استخوان به وجود بیاید. افزایش مقدار کلسیم در خون ناشی از سرطان باعث بروز علائم و نشانه‌هایی از قبیل تهوع و ضعف شدید عضلانی و گیجی و کما و حتی مرگ خواهد شد. در صورتی که این مشکل تشخیص داده شود قابل درمان خواهد بود.

 افزایش سطح گلبول‌های قرمز خون 

 افزایش سطح گلبول‌های قرمز خون می‌‌تواند از عوارض سرطان کلیه باشد. البته کم خونی از جمله عوارض اولیه سرطان کلیه است. این اختلال به علت تولید یک نوع پروتئین توسط گلبول‌های قرمز خون که وظیفه تحریک مغز استخوان برای تولید گلبول‌های قرمز را برعهده دارند به وجود می‌آید. افزایش سطح گلبول‌های قرمز خون می‌تواند ریسک لخته شدن خون و حمله قلبی و سکته مغزی را به علت غلیظ شدن خون افزایش دهد.

 نارسایی کبدی 

 سرطان کلیه می‌تواند هم به علت متاستاز سرطان و هم به عنوان یک بخش از سندرم پارانئوپلاستیک بر روی کبد تاثیر بگذارد. از آنجایی که کبد نیز همانند کلیه وظیفه پاکسازی خون را برعهده دارد بروز نارسایی کبدی و کلیوی می‌‌تواند منجر به تجمع سموم در خون شود و بروز سرگیجه، تغییرات خلق و خو و تغییرات شخصیتی و مواردی از این قبیل را به دنبال داشته باشد.

 درمان عوارض سرطان کلیه 


 درمان عوارض سرطان کلیه شامل خارج کردن یک بخش از کلیه یا همه نقاط آن است که یک جراحی مهم است و می‌تواند باعث بروز مشکلات قلبی، سکته مغزی، آمبولی ریوی( که به فرآیند حرکت لخته خون تشکیل شده است پا به سمت ریه‌ها گفته می‌شود)، پنومونی یا آسیب دیدگی در هنگام جراحی از قبیل آسیب دیدگی کبد، طحال، پانکراس یا روده شود. احتمال بروز عفونت در ناحیه شکم و خونریزی نیز وجود دارد. در مواردی که تومور تا داخل عروق کلیه انتشار پیدا کرده باشد انجام عمل جراحی چالش برانگیز خواهد شد و معمولا حضور پزشکی که در زمینه بیماری‌های عروق تخصص دارد مانند جراح قلب برای خارج کردن سرطان ضروری خواهد بود. عمل جراحی در سال‌های اخیر پیشرفت‌های زیادی کرده است و در مقایسه با گذشته ریسک بروز عوارض حاصل از جراحی کاهش یافته است و این مسئله در خصوص روش‌های جراحی کم تهاجمی از قبیل جراحی کلیه به کمک دستگاه لاپاراسکوپی کاملا صدق می‌کند. اگر قرار است جراحی شوید به پزشک خود اطمینان کنید و با او در خصوص نگرانی‌هایی که دارید صحبت نمایید.

 نارسایی کلیوی 

 از آنجایی که جراحی کلیه شامل خارج کردن یک بخش از کلیه یا تخلیه کامل آن است فقط یک کلیه می‌تواند به عملکرد خود ادامه دهد. به علاوه برخی از داروها و روش‌های درمانی که برای کلیه آسیب دیده مورد استفاده قرار می‌گیرند به کلیه دیگر فشار وارد می‌‌کند و باعث نارسایی کلیوی خواهند شد و در صورتی که نارسایی کلیوی رخ بدهد ممکن است بیمار به دیالیز نیاز داشته باشد یا اگر سرطان کلیه در مراحل اولیه باشد پیوند کلیه درخواست خواهد شد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید