کوتاه بودن آلت تناسلی یکی از مواردی است که منجر به کمبود اعتماد به نفس و عدم رضایت از رابطهی جنسی بین زوجین میشود. به گفتهی متخصصین اورولوژی در این زمینه، آلت پردهدار میتواند از علل کوتاه بودن به نظر رسیدن آلت تناسلی مردان باشد. پردهدار بودن آلت ممکن است مادرزادی و یا به علت برداشتن بخش نادرستی از پوست آلت در حین ختنه باشد. در آلت پردهدار، پوست زیرین آلت (جایی که به کیسه بیضه متصل است) کشیده میشود. هیچ کرم یا داروی مؤثری وجود ندارد که بتواند ظاهر و یا محل قرار گرفتن آلت پردهدار را بهبود ببخشد. تعدادی تکنیک جراحی وجود دارد که میتوان از آنها برای درمان آلت پردهدار و رفع کوتاهی آلت تناسلی استفاده کرد. مناسبترین روش بستگی به آناتومی دقیق، افزونگی پوست و محل قرارگیری پوست اسکروتوم در آلت تناسلی دارد.
از آنجایی که این جراحی برای بسیاری از افراد نگران کننده به نظر میآید لازم به ذکر است که این جراحی تنها بر روی کیسهی بیضه انجام میشود و هیچ ارتباطی با سیستم باروری مردان و اختلال در تولید اسپرم آنها ندارد؛ بنابراین این جراحی هیچ خطری نداشته و امروزه یکی از شناختهشدهترین روشهای درمان توسط متخصصین اورولوژیست برای آلتهای پردهدار میباشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره جراحی کوتاه بودن آلت تناسلی به علت آلت پردهدار و یا رزرو نوبت در مطب دکتر فرشاد نامداری با شماره تلفنهای 09107585358 و 88776801 تماس حاصل فرمایید.
علل ایجاد آلت پردهدار چیست؟
آلت پردهدار معمولاً از طریق ترکیبی از عوامل ایجاد میشود. برخی از مردان به صورت مادرزادی (به همین صورت متولد میشوند) دارای پردهای (از جنس پوست بیضه) هستند که سطح تحتانی آلت تناسلی را به کیسه بیضه متصل میکند.
هنگامی که فردی که دارای پوست اضافی کشیده شده از بیضه به آلت میباشد، ختنه میشود، اوضاع اغلب تشدید میشود. ارولوژیست های باتجربه که عمل ختنه را برای پسران دارای آلت پردهدار از پیش موجود انجام میدهند، معمولاً تکنیک ختنه را تغییر میدهند تا یک فلپ (لایهای از پوست) ایجاد کنند که میتواند شدت پردهدار بودن آلت را به حداقل برساند.
به بعضی از پسران توصیه میشود در زمان ختنه یا عمل ترمیم ختنه، آلت پردهدار را نیز ترمیم کنند. در برخی از مردان در هنگام ختنه، پوست بیش از حدی برداشته شده و منجر به ظاهری نامناسب در محل اتصال آلت و بیضه میشود. گاهی اوقات، آلت پردهدار ممکن است در نتیجهی اسکار و فیبروز بعد از جراحی آلت یا کیسه بیضه، مانند عمل بازسازی کیسه بیضه بعد از عفونت بیضه یا کاشت پروتز آلت میتواند ایجاد شود.
عوامل مؤثر در ایجاد آلت تناسلی پردهدار
عواملی که بر شدت آلت تناسلی پردهدار تأثیر میگذارد عبارتاند از:
- محل و شدت آلت تناسلی پردهدار بر شدت علائم و شدت ظاهری آلت تأثیر میگذارد. هرچه کیسه بیضه به نوک آلت تناسلی یا برجستگیهای سر آلت تناسلی نزدیک شود، به معنای این است که علائم شدیدتر است.
- ضخامت پوست کیسه بیضه: بعضی از مردان بهطور طبیعی دارای پوست کیسه بیضهی ضخیمتر و زبرتر هستند که دارای ناهمواریهای زیادی است. ضخامت پوست کیسه بیضه باعث شدیدتر شدن حالت آلت پردهدار میشود و باعث میشود که در عملکرد بسیار قابل توجه تر شود زیرا پوست ضخیم همانند پوستهای نازکتر و قابلانعطافتر، بهراحتی حالت نمیگیرد.
- مردانی که چاق هستند، اغلب چند سانتیمتر بافت چربی در بالای آلت تناسلی خود دارند که باعث میشود که ظاهر آلت تناسلی کوتاه به نظر بیاید و اغلب باعث عارضهی آلت تناسلی پنهان (به اصطلاح دفن شده) میشود.
وجود پوست زائد بر روی شافت آلت تناسلی یا بر روی کیسه بیضه میتواند رویکرد جراحی برای اصلاح یک آلت پردهدار را تحت تأثیر قرار دهد.
مشکلات ناشی از آلت تناسلی پردهدار
عوارض و مشکلات ناشی از آلت تناسلی پردهدار تا حدی جزئی هستند و تنها بر نحوهی کارکردهای آلت تناسلی تأثیر میگذارد. بسته به وسعت پرده، ممکن است آلت تناسلی کوچک به نظر برسد و رسیدن به نعوظ میتواند باعث ناراحتی شود. همچنین ممکن است در طول مقاربت باعث ایجاد ناراحتی یا درد شود. برخی از مردان، با وجود این پرده در آلت تناسلیشان، در استفاده صحیح از کاندوم با مشکل دارند.
بهترین زمان برای جراحی آلت تناسلی
اگرچه آلت تناسلی پردهدار قابل درمان است، پزشک شما ممکن است توصیه کند تا مدت زمانی مشخص جراحی را به تأخیر بیندازد، به خصوص اگر فرزند شما هنوز نوزاد باشد. هجده ماهگی، سن معمول برای انجام این عمل است. این عمل جراحی با یک جلسهی مشاوره معمولاً با یک متخصص اورولوژی کودکان شروع میشود. شما و پزشک متخصص میتوانید یک برنامه درمانی را برای کودکتان در نظر بگیرید.
جراحی آلت تناسلی پردهدار
تکنیک “زد پلاستی” (Z-Plasty) یک روش سنتی است که در صورت کمبود پوست مورد استفاده قرار میگیرد، اما بسته به نیازهای خاص بیمار ازجمله برداشتن و کاهش کیسه بیضه و چرخش فلپ، ممکن است از تکنیکهای متعدد دیگری استفاده شود. اگر بیماری که دارای آلت تناسلی پردهدار است و میخواهد ختنه کند، معمولاً باید همزمان با ختنه، ترمیم محل اتصال آلت و کیسه بیضه نیز انجام شود.
بسیاری از مردانی که قبل از ختنه دارای آلت تناسلی پردهدار خفیف، متوسط یا شدید (بدون علائم) هستند، ممکن است بعد از ختنه، دچار علائمیشوند و در صورتی که آلت پردهدار را در زمان ختنه ترمیم نکردهاند، به یک عمل ترمیمی نیاز خواهند داشت. متخصصین باتجربه از یک تکنیک خاصی برای ختنه استفاده میکنند تا خطر شدیدتر شدن آلت تناسلی پردهدار را به حداقل برسانند.
مدتزمان جراحی ممکن است از 30 دقیقه تا یک ساعت طول بکشد. در طول جراحی بیمار بیهوش است. برای بهبودی سریعتر پس از عمل متخصص اورولوژی مراقبتهای بعد از جراحی را برای بیمار توضیح میدهد.
مراقبتهای بعد از عمل آلت تناسلی پردهدار
پس از این جراحی، بیمار ممکن است برای 7 الی 10 روز کمی احساس درد و تورم در ناحیهی آلت تناسلی خود داشته باشد. بعد از عمل حرکات سنگین، شنا کردن و دوچرخه سواری حداقل تا یک هفته ممنوع است. استفاده از کمپرس یخ و داروهای ضد درد میتوانند در کاهش درد، تورم و کبودی پس از جراحی آلت پردهدار مؤثر باشند. پس از طی شدن یک ماه دوره نقاهت بیمار به وضعیت عادی خود بازمیگردد. در صورت بروز درد ادامهدار و یا علائم دیگر باید حتماً به پزشک مراجعه شود.