آیا توده هیپواکو خطرناک است؟

وظیفه اصلی کلیه‌های ما پالایش کردن خون ماست. توده هیپواکو چه علائمی دارد، توده هیپواکو کلیه به معنی رشد غیر طبیعی یک توده در کلیه افراد است. گاهی اوقات توده‌هایی (رشد یا تومور) در داخل کلیه‌های ما ایجاد می‌شوند.

tel://02188776801

توده‌های کلیوی می‌توانند تبدیل به سرطان کلیوی شوند. برخی از این توده‌ها سرطانی هستند اما بسیاری از آن‌ها سرطانی نیستند.

مطالعه بیشتر: جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد عوارض قرص فنازومکس برای سنگ کلیه و قرص فنازومکس 100 برای چی خوبه، کلیک کنید.

از این رو باید توده شما معاینه شود تا بفهمید سرطانی است یا نه. توده هیپواکو یعنی چه ؟ به معنی رشد غیر طبیعی یک توده در کلیه افراد است.

اکثر توده‌های کلیوی خوش‌خیم هستند. با این حال، تعداد قابل توجهی از آن‌ها نیاز به مداخله بیشتر و کنترل توسط درمان‌های اختصاصی دارند.
گزینه‌های مختلفی برای درمان توده هیپواکو کلیه وجود دارد. اگر توده هیپواکو کلیه شما در مراحل اولیه تشخیص داده شود و اندازه توده هیپواکو کلیه بزرگ نباشد، در اغلب اوقات انتخاب‌های بیشتری برای درمان این عارضه وجود دارد.

مطالعه بیشتر:  جهت کسب دانش بیشتر در مورد اهدا کننده کلیه چند روز بستری می شود و خطرات اهدا کننده کلیه، کلیک کنید.

از این رو پزشک شما می‌توانند به شما در انتخاب روش درمان توده هیپواکو کلیه کمک کنند. آن‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا درباره مزایا و معایب درمان توده هیپواکو کلیه بیشتر بدانید.

وظیفه کلیه‌های ما چیست؟

کلیه‌های ما اهداف زیادی را انجام می‌دهند، اما آن‌ها عمدتاً موارد زیر را انجام می‌دهند:
1.خون ما را سم زدایی (پاک‌سازی) می‌کنند.
2.مایعات بدن ما را متعادل می‌کنند.
3.سطح الکترولیت را حفظ می‌کنند (مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، اسید)
4.دفع مواد زائد (در قالب ادرار) از بدن ما
5.هورمون‌هایی می‌سازند که به ثابت نگه داشتن فشار خون، ساخت گلبول‌های قرمز و قوی نگه داشتن استخوان‌ها کمک می‌کنند.

توده هیپواکو کلیه چیست؟

تومور یا توده، به معنای وجود رشد غیر طبیعی و خارج از نظم در بدن ما است. توده کلیه یا تومور یک رشد غیر طبیعی در کلیه است. برخی از توده‌های کلیه خوش خیم (غیر سرطانی) و برخی بدخیم (سرطانی) هستند.

توده هیپواکو کلیه

از هر چهار توده کلیه یک نفر دچار توده خوش خیم کلیه است. اگر اندازه توده هیپواکو کوچک باشد احتمال کمی برای بدخیم شدن آن وجود دارد، توده‌های کوچک‌تر به احتمال زیاد خوش خیم هستند.

توده‌های بزرگتر بیشتر احتمال دارد سرطانی شوند. برخی از تومورها ممکن است به کندی رشد کنند در حالی که برخی می‌توانند سریع‌تر رشد کنند یا تهاجمی‌تر باشند.

تومورهای تهاجمی ممکن است خیلی سریع شکل بگیرند، رشد کنند و گسترش پیدا کنند. اکثر توده‌های کلیه (حدود 40٪) توده‌های کوچک و موضعی هستند. توده موضعی کلیه به این معنی است که تومور از جایی که ابتدا شروع شده است، گسترش نیافته است.

 

اکثر توده‌های کلیه (حدود 40٪) توده‌های کوچک و موضعی هستند

طبقه‌بندی اصلی تومورها شامل موارد زیر می‌باشد:

کارسینوم سلول کلیه (RCC):

این‌ها مورد شایع‌ترین تومورهای بدخیم کلیه هستند. آن‌ها در فضای اصلی کلیه، جایی که فیلتر شدن مایعات و مواد بدن رخ می‌دهد، یافت می‌شوند.

کارسینوم سلول کلیه ممکن است به صورت یک تومور منفرد در کلیه یا به صورت دو یا چند تومور در یک کلیه تشکیل شود.

 

بیشتر بدانید: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رابطه کراتین خون و سرطان کلیه و نشانه های پنهان سرطان کلیه چیست؟کلیک کنید.

تومورهای خوش خیم کلیه:

حدود 20 درصد از تومورهای خارج شده از کلیه‌ها خوش خیم هستند. حدود 9 تومور نام‌گذاری شده در این طبقه وجود دارد. اندازه توده هیپواکو کلیه می‌توانند بسیار بزرگ شود اما تقریباً همیشه غیر سرطانی هستند و به سایر اندام‌ها سرایت نمی‌کنند.

تومورهای ویلمز:

تومور ویلمز تقریباً همیشه در کودکان رخ می‌دهد و به ندرت در افراد بزرگ‌سال تشخیص داده می‌شود.

چه چیزی باعث ایجاد توده هیپواکو کلیه می‌شود؟

هیچ دلیل شناخته‌شده‌ای برای ایجاد توده هیپواکو کلیه وجود ندارد؛ اما تعدادی از موارد وجود دارد که می‌تواند خطر ابتلا به تومورهای کلیه را افزایش دهند که شامل موارد زیر می‌باشند:
● استعمال سیگار و دیگر دخانیات
● ابتلا به بیماری چاقی
● رژیم غذایی نامناسب
● فشار خون بالا
● دیالیز
● قرار گرفتن در محل کار با مواد شیمیایی کلردار
● وراثت، که حدود 4-6 درصد از موارد سرطان کلیه را تشکیل می‌دهد.

توده هیپواکو چه علائمی دارد؟

اما توده هیپو اکو چه علائمی دارد؟ در این باره باید گفت که اکثر توده‌های هیپو اکو کلیه در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارند. اگر علائم وجود داشته باشد، به احتمال زیاد شامل موارد زیر می‌باشد:
1.هماچوری ( وجود خون در ادرار)
2.درد پهلو بین دنده‌ها و باسن
3.بروزکمردرد در یک طرف بدن (که در اثر جراحت ایجاد نمی‌شود) که از بین نمی‌رود
4.از دست دادن اشتها
5.کاهش وزنی که ناشی از رژیم غذایی نیست
6.تبی که ناشی از عفونت نباشد و از بین هم نرود
7.کم‌خونی (تعداد کم گلبول‌های قرمز خون)

 

بیشتر بدانید: برای کسب آگاهی در خصوص بدترین نوع سنگ کلیه و انواع سنگ کلیه، کلیک کنید.

تشخیص توده هیپواکو کلیه

بیش از نیمی از موارد توده هیپو اکو کلیه به طور تصادفی پیدا می‌شوند. اغلب آن‌ها در طول غربالگری عمومی یا هنگامی که به پزشک در مورد مشکل دیگری مراجعه می‌کنید، پیدا می‌شوند.

تشخیص توده هیپواکو کلیه

اگر پزشک معالج فکر می‌کند که شما ممکن است مشکلات کلیوی داشته باشید، ممکن است شما را به یک متخصص اورولوژی ارجاع دهد. اورولوژیست پزشکی است که مختص درمان بیماری و اختلالات مجاری ادراری است.

هیچ آزمایش روتین مشخصی برای یافتن توده هیپواکو کلیه وجود ندارد. از این رو پزشک معالج ممکن است از آزمایش‌های زیادی برای کمک به کسب اطلاعات بیشتر در مورد کلیه‌های شما بهره گیرد.

در اینجا چند آزمایش و روشی وجود دارد که ممکن است انتظار داشته باشید که برای تشخیص توده هیپواکو کلیه مورد استفاده قرار گیرد:

1.معاینه فیزیکی و گرفتن اطلاعاتی در مورد ابتلای فرد یا خانواده او به بیماری‌های مختلف
2.پانل متابولیک پایه یا کامل (CMP) برای بررسی عملکرد کلیه
3.شمارش کامل خون (CBC) برای بررسی خون برای ارزیابی علائم توده هیپواکو کلیه
4.آزمایش ادرار برای بررسی وجود عفونت، خون و پروتئین در ادرار
5.سطح سرمی کراتینین یا سایر آزمایش‌های عملکردی کلیه برای بررسی اینکه آیا کلیه‌های شما مواد زائد بدن را می‌کنند یا خیر.
6.سونوگرافی برای گرفتن تصاویری از کلیه‌های شما
7.سی تی اسکن و ام آر آی برای کمک به تشخیص و مرحله‌بندی توده‌های کلیه
8.اسکن استخوان و اشعه ایکس قفسه سینه برای کشف اینکه آیا سرطان گسترش یافته است یا خیر
9.بیوپسی توده کلیه برای کمک به تشخیص نوع تومور شما.

آیا توده هیپواکو خطرناک است؟

آیا توده هیپواکو در کلیه خطرناک است؟ خیلی از موارد توده هیپو اکو یا خوش خیم بوده و یا در مراحل اولیه کشف می‌شوند. این دسته از بیماری شانس بیشتری برای درمان دارند؛ اما هرچه زمان تشخیص طولانی‌تر باشد که در مراحل آخر توده هیپواکو کلیه کشف شود، این امر هم گزینه‌های درمان را محدود می‌کند و هم شانس درمان قابل توجه این بیماری کلیوی.

لذا تشخیص به موقع و درمان مناسب و سریع می‌تواند نقش مهمی در کنترل این بیماری و پیشگیری از عوارض خطرناک آن داشته باشد.

درمان توده هیپواکو کلیه

هدف اصلی در درمان توده هیپواکو کلیه، درمان این بیماری و محافظت از عملکرد صحیح کلیه در صورت امکان است. حفاظت از عملکرد کلیه به ویژه برای بیمارانی که فقط یک کلیه داشته یا برخی از بیماری‌های کلیوی دیگر را دارند مهم است.

برای برخی از بیماران، عمل جراحی هرگز مورد نیاز نخواهد بود. برای دیگر افراد، جراحی ممکن است بهترین انتخاب باشد. در برخی موارد، ممکن است به شما توصیه شود که نمونه‌برداری از تومور را انجام دهید تا در مورد تهاجمی بودن بالقوه توده هیپواکو کلیه بیشتر بدانید.

در گام بعدی پزشک شما ممکن است یکی از چهار گزینه درمانی توده هیپواکو کلیه را توصیه کند که شامل موارد زیر می‌باشد:
1.نظارت فعال
2.نمونه برداری
3.نفرکتومی جزئی
4.نفرکتومی رادیکال

پرسش و پاسخ در مورد توده هیپواکو کلیه

1) توده هیپو اکو چه علائمی دارد؟

اکثر توده‌های هیپو اکو کلیه در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارند. اگر علائم وجود داشته باشد، به احتمال زیاد شامل هماچوری (وجود خون در ادرار)، درد پهلو بین دنده‌ها و باسن، بروزکمردرد در یک طرف بدن (که در اثر جراحت ایجاد نمی‌شود) که از بین نمی‌رود، از دست دادن اشتها، کاهش وزنی که در نتیجه رعایت رژیم غذایی نیست، تبی که ناشی از عفونت نباشد و از بین هم نرود و کم‌خونی (تعداد کم گلبول‌های قرمز خون) می‌باشد.

2) درمان توده هیپواکو کلیه شامل چه روش‌هایی است؟

نظارت فعال، بیوپسی ، نفرکتومی جزئی، نفرکتومی رادیکال

3) آیا توده هیپواکو خطرناک است؟

آیا توده هیپواکو در کلیه خطرناک است؟ خیلی از موارد توده هیپو اکو یا خوش خیم بوده و یا در مراحل اولیه کشف می‌شوند. این دسته از بیماری شانس بیشتری برای درمان دارند؛ اما هرچه زمان تشخیص طولانی‌تر باشد که در مراحل آخر توده هیپواکو کلیه کشف شود، این امر هم گزینه‌های درمان را محدود می‌کند و هم شانس درمان قابل توجه این بیماری کلیوی. لذا تشخیص به موقع و درمان مناسب و سریع می‌تواند نقش مهمی در کنترل این بیماری و پیشگیری از بروز عوارض خطرناک آن در فرد بیمار داشته باشد.

برای درمان توده هیپواکو کلیوی می‌توان از تجارب درمانی بیماران قبلی بهره گرفت. همچنین در این زمینه می‌توان از تجارب جناب آقای دکتر فرشاد نامداری جراح و فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری مردان با سابقه بیش از 15 سال جراحی موفق در این زمینه کمک گرفت.

دکتر فـرشاد نامداری، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی و حائز رتبه دوم بورد کشوری تخصصی اورولوژی می‌باشد. ایشان دانش‌آموخته و دستیار ممتاز دانشکده علوم پزشکی تهران می‌باشند. با بهره‌گیری از دانش و تجربه ایشان می‌توان به‌خوبی از موفق بودن درمان بیماری توده هیپواکو کلیه اطمینان حاصل کرد.

منبع مقاله:

https://www.urologyhealth.org/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/

 

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید