عفونت بیضه | علائم و درمان عفونت بیضه

عفونت بیضه معمولا به علت التهاب لوله پیچ خورده به نام اپیدیدیم در پشت بیضه است. اپیدیدیم اسپرم را ذخیره و حمل می‌کند.

tel://02188776801

مردان در هر سنی ممکن است به عفونت و ورم بیضه بیضه مبتلا شوند. عفونت بیضه اغلب توسط یک عفونت باکتریایی، از جمله عفونت‌های مقاربتی (STIs)، مانند سوزاک یا کلامیدیا ایجاد می‌شود.

بیشتر بدانید: برای آگاهی از علت بزرگ شدن بیضه سمت راست و چپ همچنین عکس ورم بیضه، کلیک کنید.

گاهی اوقات، یک بیضه به خاطر ابتلا به بیماری به نام اپیدیدیمیت – ارکیت ملتهب می‌شود. درمان عفونت و ورم بیضه معمولاً با مصرف آنتی بیوتیک ها و داروهای مسکن برای تسکین ناراحتی انجام می‌شود.

علائم عفونت بیضه

علائم عفونت بیضه چیست؟

علائم عفونت بیضه ممکن است شامل موارد زیر باشد:
⮚ کیسه بیضه متورم می شود ویا تغییر رنگ یا گرم بودن کیسه بیضه
⮚ درد و حساسیت بیضه، معمولاً در یک طرف که اغلب به آرامی ظاهر می‌شود
⮚ درد در هنگام دفع ادرار
⮚ نیاز فوری یا مکرر به دفع ادرار
⮚ ترشح مایعات یا عفونت از آلت تناسلی
⮚ وجود درد یا ناراحتی در قسمت تحتانی شکم یا ناحیه لگن
⮚ وجود خون در منی
⮚ تب که البته کمتر شایع است.

 

مطالعه بیشتر: جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص پماد برای خارش بیضه و علت خارش بیضه، کلیک کنید.

عفونت بیضه مزمن

عفونت بیضه مزمن

عفونت بیضه که بیش از شش هفته طول بکشد یا بارها و بارها اتفاق بیفتد، عفونت بیضه مزمن در نظر گرفته می‌شود. علائم بیضه مزمن ممکن است به آرامی ظاهر شوند. گاهی اوقات نمی‌توان علت عفونت بیضه مزمن را پیدا کرد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

عفونت، درد یا تورم کیسه بیضه را نادیده نگیرید. بروز این موارد می‌تواند توسط ابتلا به تعدادی از بیماری‌ها ایجاد شود. برخی از این بیماری‌ها برای جلوگیری از آسیب دائمی نیاز به درمان فوری دارند.

اگر درد شدید در کیسه بیضه احساس می‌کنید، باید فوراً به اورژانس اطلاع دهید. اگر هنگام دفع ادرار دچار ترشح از آلت تناسلی خود دارید یا درد هستید، باید در اولین فرصت ممکن به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

علت عفونت بیضه در افراد

عفونت بیضه می‌تواند به علت‌های گوناگونی رخ دهد که شامل موارد زیر می‌باشد:

1.بیماری‌های مقاربتی سوزاک و کلامیدیا شایع‌ترین علل عفونت بیضه در مردان جوان و فعالان جنسی هستند. سایر عفونت‌ها باکتری‌های مجاری ادراری یا عفونت پروستات ممکن است از محل آلوده به بیضه سرایت کرده و موجب بروز عفونت و ورم بیضه شوند. همچنین، عفونت‌های ویروسی، مانند ویروس اوریون، می‌تواند منجر به عفونت بیضه شود.
2.وجود ادرار در ناحیه اپیدیدیم: این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که ادرار به سمت عقب و به طرف اپیدیدیم جریان یابد و باعث تحریک شیمیایی شود. این عارضه ممکن است در نتیجه بلند کردن اجسام سنگین یا زور زدن رخ دهد.
3.ضربه: آسیب به کشاله ران می‌تواند باعث بروز عفونت بیضه شود.
4.بیماری سل: به ندرت، عفونت بیضه می‌تواند ناشی از ابتلای به عفونت سل باشد.

بیشتر بدانید: اگر می خواهید بدانید که عکس بیضه سالم و ناسالم چگونه قابل تشخیص است، کلیک کنید.

 

عوامل خطر در ابتلای به عفونت بیضه

برخی از رفتارهای جنسی که می‌تواند منجر به بیماری‌های مقاربتی شود، شما را در معرض خطر ابتلا به عفونت بیضه قرار می‌دهد. این رفتارها شامل موارد زیر می‌باشند:
❖ رابطه جنسی با شریکی که مبتلا به بیماری مقاربتی است
❖ رابطه جنسی بدون کاندوم
❖ رابطه جنسی مقعدی
❖ سابقه ابتلا به بیماری‌های مقاربتی

عوامل خطر در ابتلا به عفونت بیضه که از راه جنسی منتقل نمی‌شوند شامل موارد زیر می‌باشند:
✔ ابتلا به عفونت پروستات یا مجاری ادراری
✔ انجام یک روش پزشکی که بر دستگاه ادراری تأثیر می‌گذارد، مانند قرار دادن کاتتر ادراری یا اسکوپ در آلت تناسلی
✔ ختنه نشدن آلت تناسلی
✔ تفاوت در آناتومی معمولی دستگاه ادراری
✔ بزرگ شدن پروستات که خطر عفونت مثانه و عفونت بیضه را افزایش می‌دهد
✔ ابتلا به سایر بیماری‌ها که باعث ضعف سیستم ایمنی می‌شوند، مانند HIV.

عوارض عفونت بیضه

عوارض ابتلا به عفونت بیضه شامل موارد زیر می‌باشند:
✔ بروز عفونت همراه با مقادیر زیادی از چرک در کیسه بیضه که آبسه بیضوی نامیده می‌شود.
✔ وجود مایعات در اطراف بیضه که هیدروسل نامیده می‌شود
✔ اپیدیدیمیت – ارکیت:اگر بیماری از اپیدیدیم به بیضه گسترش یابد، این حالت رخ می‌دهد.
✔ به ندرت، باروری کاهش می‌یابد.

تشخیص عفونت بیضه

برای تشخیص عفونت بیضه، پزشک معالج با شما در مورد علائم بروز یافته در شما صحبت می‌کند و در ادامه ناحیه کشاله ران شما را معاینه می‌کند.

تشخیص عفونت بیضه

این معاینه شامل بررسی غدد لنفاوی بزرگ در کشاله ران و بزرگ شدن بیضه در سمت آسیب دیده می‌شود. پزشک معالج شما همچنین ممکن است معاینه رکتوم را برای بررسی بزرگی یا حساسیت پروستات انجام دهد.

دیگر آزمایش‌ها برای تشخیص عفونت بیضه ممکن است شامل موارد زیر باشد:

1.غربالگری STI

در این روش تشخیصی سواب باریکی در انتهای آلت تناسلی شما قرار داده می‌شود و نمونه‌ای از هرگونه ترشحی را که ممکن است داشته باشید جمع‌آوری می‌کند. نمونه در آزمایشگاه از نظر سوزاک و کلامیدیا بررسی می‌شود.

 

بیشتر بدانید: برای کسب آگاهی بیشتر در مورد سرطان بیضه همچنین عکس سرطان بیضه، کلیک کنید.

2.آزمایش ادرار و خون

برای این منظور، نمونه‌هایی از ادرار و خون شما ممکن است برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال شود.

3.سونوگرافی

این تست تصویربرداری از امواج صوتی برای ایجاد تصاویری از بیضه‌های شما استفاده می‌کند. این آزمایش می‌تواند نشان دهد که آیا پیچ خوردگی بیضه دارید یا خیر.

پیچ خوردگی بیضه، یک بیماری خطرناک بیضه است که می‌تواند جریان خون را قطع کند. اگر سونوگرافی با داپلر رنگی جریان خون کمتر از حد معمول را به بیضه نشان دهد، بیضه پیچ خورده است.

اگر جریان خون بالاتر از حد معمول باشد، این می‌تواند به تأیید ابتلا به عفونت بیضه کمک کند.

درمان عفونت بیضه

درمان عفونت بیضه در خانه اغلب شامل استفاده از داروهای آنتی بیوتیک و مسکن است. گاهی نیز برای درمان عفونت بیضه ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد.

1.آنتی بیوتیک ها

آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت بیضه باکتریایی که به بیضه گسترش یافته است، مورد نیاز است. اگر علت عفونت باکتریایی یک بیماری مقاربتی باشد، شریک زندگی شما نیز نیاز به درمان دارد.

برای درمان عفونت بیضه در خانه حتی اگر علائم شما زودتر از زمان مشخص فروکش یابد، لازم است که تمام داروهای آنتی بیوتیک تجویز شده توسط پزشک را مصرف کنید. این امر کمک می‌کند تا مطمئن شوید که عفونت بیضه در شما از بین رفته است.

درمان عفونت بیضه چقدر طول می کشد؟

معمولاً بعد از 2 الی 3 روز از مصرف آنتی بیوتیک ها، عفونت بیضه شما کاهش می‌یابد. در صورتی که این امر صورت نپذیرفت نیاز است که برای ادامه روند درمان با پزشک معالج خود مشورت کنید.

بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت بیضه کدام است؟

بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت بیضه کدام است؟

طیف وسیعی از آنتی بیوتیک ها می‌توانند برای درمان عفونت بیضه استفاده شوند که مهم‌ترین آن‌ها داکسی سایکلین، سیپرو فلوکساسین، لووفلوکساسین، تری متوپریم- سولفامتوکسازول می‌باشد.

بهترین قرص برای عفونت بیضه کدام است؟

بهترین آنتی بیوتیک ها به فرم قرص برای غلبه بر عفونت بیضه سیپرو فلوکساسین، لووفلوکساسین، تری متوپریم- سولفامتوکسازول می‌باشند.

همچنین داروهای مسکن ضد التهاب غیر استروئیدی به ویژه ایبوبروفن در کاهش التهاب و عفونت بیضه می‌توانند مؤثر باشند.

2.استفاده از داروهای مسکن یا کمپرس یخ

پس از 2 تا 3 روز مصرف آنتی بیوتیک باید احساس بهتری داشته باشید، اما ممکن است چند هفته طول بکشد تا درد و تورم در ناحیه بیضه شما از بین برود.

مطالعه بیشتر: جهت آگاهی در خصوص علت کوچک شدن بیضه و درمان سنتی کوچک شدن بیضه، کلیک کنید.

استراحت، مواظبت از کیسه بیضه با یک بیضه‌بند، استفاده از کمپرس یخ و مصرف قرص برای درد بیضه سمت راست و چپ می‌تواند به تسکین ناراحتی بیضه شما کمک کند.

همچنین پزشک معالج شما ممکن است بخواهد شما را ویزیت کند تا بررسی کند که عفونت بیضه در شما از بین رفته و علائم شما بهبود یافته است یا نه.

3.عمل جراحی

اگر در ناحیه بیضه شما آبسه ایجاد شده باشد، ممکن است برای تخلیه آن نیاز به عمل جراحی داشته باشید. گاهی اوقات، تمام یا بخشی از اپیدیدیم باید با جراحی برداشته شود.

این عمل جراحی اپیدیدیمکتومی نامیده می‌شود. عمل ترمیمی جراحی ممکن است زمانی انجام شود که مشکلات زمینه‌ای در آناتومی دستگاه ادراری منجر به اپیدیدیمیت شود.

سؤالات متداول عفونت بیضه

1) درمان عفونت بیضه چقدر طول می‌کشد؟

معمولاً بعد از 2 الی 3 روز از مصرف آنتی بیوتیک ها، عفونت بیضه شما کاهش می‌یابد. در صورتی که این امر صورت نپذیرفت نیاز است که برای ادامه روند درمان با پزشک معالج خود مشورت کنید.

2) علائم عفونت بیضه شامل چیست؟

علائم عفونت بیضه ممکن است شامل موارد زیر باشد: کیسه بیضه متورم، تغییر رنگ یا گرم بودن کیسه بیضه، درد و حساسیت بیضه، معمولاً در یک طرف که اغلب به آرامی ظاهر می‌شود، درد در هنگام دفع ادرار، نیاز فوری یا مکرر به دفع ادرار، ترشح مایعات یا عفونت از آلت تناسلی، وجود درد یا ناراحتی در قسمت تحتانی شکم یا ناحیه لگن، وجود خون در منی، تب که البته کمتر شایع است.

3) بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت بیضه کدام است؟

طیف وسیعی از آنتی بیوتیک ها می‌توانند برای درمان عفونت بیضه استفاده شوند که مهم‌ترین آن‌ها داکسی سایکلین، سیپرو فلوکساسین، لووفلوکساسین، تری متوپریم- سولفامتوکسازول می‌باشد.

برای انجام درمان عفونت بیضه می‌توان از تجارب درمانی بیماران قبلی بهره گرفت. همچنین در این زمینه می‌توان از تجارب جناب آقای دکتر فرشاد نامداری جراح و فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری مردان با سابقه بیش از 15 سال جراحی موفق در این زمینه کمک گرفت.

دکتر فـرشاد نامداری، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی و حائز رتبه دوم بورد کشوری تخصصی اورولوژی می‌باشد. ایشان دانش‌آموخته و دستیار ممتاز دانشکده علوم پزشکی تهران می‌باشند. با بهره‌گیری از دانش و تجربه ایشان می‌توان به‌خوبی از درمان ضربه به بیضه خود اطمینان حاصل کرد.

منبع مقاله:

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions
https://my.clevelandclinic.org/health/

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید