قرص سیپروفلوکساسین برای عفونت ادراری

قرص سیپروفلوکساسین برای عفونت ادراری یک آنتی بیوتیک فلوروکینولونی وسیع‌ لطیفی است که برای درمان عفونت‌های باکتریایی درگیر کننده پوست، مفاصل، ریه‎‌ها یا مجرای ادرار تجویز می‌شود.

tel://02188776801

قرص سیپروفلوکساسین برای مقابله با تعداد بسیار زیادی از باکتری‌ها مفید است. قرص سیپروفلوکساسین باکتری‌های موجود در بدن را کشته یا از رشد آنها پیشگیری می‌کند. البته قرص سیپروفلوکساسین در درمان عفونت‌های ویروسی ‌تأثیری ندارد.

قرص سیپروفلوکساسین 500 برای چیست؟

قرص سیپروفلوکساسین

قرص سیپروفلوکساسین 500 برای چیست؟

قرص سیپروفلوکساسین باید فقط برای درمان یا پیشگیری از عفونت‌های باکتریایی مصرف شود. همواره توصیه می‌شود که دوره درمان شروع شده با یک نوع آنتی‌بیوتیک را کامل کنید. می‌توانید قرص سیپروفلوکساسین را همراه با غذا یا بدون غذا مصرف کنید. برای آن که نوبت مصرف قرص سیپروفلوکساسین را فراموش نکنید، بهتر است  قرص سیپروفلوکساسین را هر روز در یک زمان مشخص مصرف کنید.

بیشتر بدانید: برای مطالعه علت زیاد دستشویی رفتن و تکرر ادرار چیست؟ کلیک کنید.

نحوه مصرف قرص سیپروفلوکساسین 500

این دارو در دو فرم قرص سیپروفلوکساسین 500 و قرص سیپروفلوکساسین 250 تجویز می گردد.

دوز سیپروفلوکساسین بر حسب سن و وزن افراد متفاوت است .ولی اکثر پزشکان در عفونت مثانه دوره ۳ تا ۵ روزه با این دارو را پیشنهاد می کنند.

دوز فراموش شده: سعی کنید نوبت مصرف قرص سیپروفلوکساسین را فراموش نکنید. در هر حال اگر مصرف قرص سیپروفلوکساسین را فراموش کردید، نباید دارو را در نوبت بعدی دو برابر مصرف کنید.

اوردوز (مصرف بیش از حد دارو): در صورت مصرف بیش از حد قرص سیپروفلوکساسین به سرعت به اورژانس مراجعه کنید.

موارد تجویز قرص سیپروفلوکساسین برای چیست؟

در این بخش با موارد مصرف قرص سیپروفلوکساسین 500 آشنا می‌شوید:

1- قرص سیپروفلوکساسین برای عفونت ادراری

منظور از عفونت‌ ادراری در اصل عفونت‌هایی است که به مجرای ادرار حمله می‌کند. مجرای ادرار مملو از باکتری‌ها و انواع آلودگی است، به همین دلیل اگر مجرای ادرار را تمیز نگه ندارید، عفونت این ناحیه حتمی است.

داروهای بسیاری برای درمان عفونت مجرای ادرار (UTIs) وجود دارد، در این بین قرص سیپروفلوکساسین 500 پرمصرف‌ترین دارویی است که برای درمان عفونت‌های ادراری به کار برده می‌شود.

2- قرص سیپروفلوکساسین برای عفونت کلیه

معمولا مکانیسم اثر داروی سیپروفلوکساسین 500 در درمان عفونت کلیه به مانند درمان دیگر عفونت های مجاری ادراری است  که در بالا گفته شد.

بیشتر بدانید: برای مطالعه کامل درمورد قرص رواتینکس جهت درمان سنگ کلیه کلیک کنید.

3- ذات‌الریه اکتسابی از جامعه

 منظور از ذات‌الریه اکتسابی از جامعه (CAP) ذات‌الریه یا عفونت ریه‌ای است که بیمار در بیرون بیمارستان به آن مبتلا شده باشد. CAP می‌تواند باکتریایی یا ویروسی باشد. قرص سیپروفلوکساسین 500 برای درمان CAP با عامل باکتریایی مانند مایکوپلاسما پنومونیه، استرپتوکوکوس پنومونیه، هموفیلوس آنفلوانزا و … کاربرد دارد.

4- برونشیت

 برونشیت به تورم و تحریک لوله‌های برونشی گفته می‌شود که گذرگاه هوا را در ریه‌ها تنظیم می‌کنند. قرص سیپروفلوکساسین 500 برای درمان برونشیت باکتریایی تجویز می‌شود.

5- سیستیت

 سیستیت به ورم کردن مثانه گفته می‌شود که علت آن معمولاً عفونت باکتریایی است. چون میزراه بانوان بسیار کوتاه‌تر است و باکتری‌ها راحت‌تر می‌توانند وارد مثانه شوند، سیستیت در بانوان شایع‌تر از آقایان است.

سیپروفلوکساسین برای درمان سیستیتی تجویز می‌شود که عامل آن اشرشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا، انتروکوک و گونه‌های کلبسیلا باشد.

6- پروستاتیت

پروستاتیت به ورم غده پروستات گفته می‌شود که زیر مثانه آقایان قرار دارد. غده پروستات وظیفه تولید مایع منی حامل اسپرم را به عهده دارد. پروستاتیت در تمام گروه‌های سنی مشاهده می‌شود، اما در مردان زیر 50 سال شایع‌تر است. سیپروفلوکساسین برای درمان پروستاتیت ناشی از عفونت باکتریایی کاربرد دارد.

7- عفونت سوزاک

 سوزاک نوعی بیماری مقاربتی (STI) است که باکتری نایسریا گونوره‌آ عامل ابتلا به آن است. عفونت سوزاک هم بانوان و هم آقایان را آلوده می‌کند و از طریق رابطه جنسی دهانی، مقعدی یا واژینالی منتقل می‌شود که بدون استفاده از کاندوم یا محافظ‌های دیگر برقرار شده باشد. قرص سیپروفلوکساسین برای درمان عفونت سوزاک تجویز می‌شود.

8- عفونت‌های مفصلی

 عفونت مفصلی باکتریایی یا آرتریت سپتیک نوعی عارضه دردناک مفصلی است که باید با آنتی بیوتیک درمان شود. وارد شدن باکتری به مفصل باعث عفونت می‌شود و در نتیجه بیمار دچار درد، ورم، قرمزی و کاهش توانایی حرکتی می‌شود. قرص سیپروفلوکساسین 500 برای درمان عفونت‌های مفصلی باکتریایی تجویز می‌شود.

9- ذات‌الریه همراه با فیبروز کیستیک

 ذات‌الریه همراه با فیبروز کیستیک نوعی بیماری ارثی است که باعث می‌شود مخاط ضخیمی در ریه‌ها تشکیل شود و رشد باکتری‌هایی مانند استافیلوکوکوس اورئوس و هموفیلوس آنفلوانزا شروع شود. قرص سیپروفلوکساسین 500 برای درمان این عارضه تجویز می‌شود.

10- پیلونفریت

 پیلونفریت به ورم کردن کلیه‌ها در اثر عفونت باکتریایی گفته می‌شود. این عفونت از میزراه یا مثانه شروع می‌شود و از طریق حالب به کلیه‌ها سرایت می‌کند. قرص سیپروفلوکساسین 500 در درمان پیلونفریت کاربرد دارد.  معمولا حال بیمار چند روز پس از مصرف قرص سیپروفلوکساسین 500 بهتر می‌شود.

11- سیاه زخم تنفسی

 آنتراکس یا سیاه زخم نوعی بیماری باکتریایی نادر و جدی است که باکتری باسیلوس آنتراسیس عامل ابتلا به آن است. سیاه زخم تنفسی از طریق هوا، غذا و آب آلوده به هاگ‌های باکتری آنتراسیس منتقل می‌شود. قرص سیپروفلوکساسین برای درمان سیاه زخم تنفسی کاربرد دارد؛ سیاه زخم تنفسی از طریق استنشاق هاگ‌های آنتراکس سرایت می‌یابد.

12- طاعون

 طاعون یک عفونت باکتریایی جدی است که یرسینیا پستیس عامل ابتلا به آن است. طاعون از طریق تماس با کک‌های آلوده منتقل می‌شود. قرص سیپروفلوکساسین 500 برای درمان طاعون تجویز می‌شود.

ایا قرص سیپروفلوکساسین برای عفونت گلو خوب است؟

معمولا قرص سیپروفلوکساسین 500 تاثیر کمی در درمان عفونت های بروز یافته در ناحیه گلو دارد و برای مهار عفونت های این ناحیه مصرف داروهای آنتی بیوتیکی دیگری اولویت دارد.

عوارض جانبی مصرف قرص سیپروفلوکساسین

سیپروفلوکساسین

عوارض قرص سیپروفلوکساسین 500 برای چیست؟ معمولا این موارد واکنش گذرای بدن به ورود دارو می باشد.

از عوارض جانبی شایع قرص سیپروفلوکساسین 500 می‌توان به اسهال، معده درد، سردرد، ضعف، حالت تهوع و استفراغ اشاره کرد. همچنین قرص سیپروفلوکساسین می‌تواند موجب وارد شدن لطمات عضلانی به فرد شده و معمولاً به عضله مچ پا آسیب می‌زند. همچنین  به طور کلی عوارض جانبی مهم و  پر اهمیت مصرف سیپروفلوکساسین شامل موارد زیر است:

  1. اسهال
  2. معده درد
  3. ایجاد شدن لک‌های سفید در دهان یا روی زبان
  4. بروز درد در مفصلی
  5. مدفوع سیاه یا قیری رنگ
  6. تب و لرز
  7. گرفتگی و درد قفسه سینه
  8. زنگ زدن یا وز وز کردن گوش‌ها
  9. درد عضلانی
  10. بی‌حسی دست‌ها
  11. تورم صورت، لب‌ها، پلک‌ها، زبان، دست‌ها و پاها
  12. آب‌ریزش بینی
  13. عطسه
  14. کاهش اشتها
  15. حالت تهوع و استفراغ
  16. کلیه درد

بیشتر بدانید: جهت اطلاع از درمان فوری درد کلیه خانگی و برای درد کلیه چی بخوریم، کلیک کنید.

چه مدت طول می‌کشد تا قرص سیپروفلوکساسین اثر کند؟

معمولا حال شما دو یا سه روز پس از مصرف قرص سیپروفلوکساسین 500 بهتر می‌شود. حتی اگر فرد احساس بهبودی کرد ، دوره درمان را حتماً کامل کنید.

ماندگاری اثر قرص سیپروفلوکساسین چقدر است؟

ماندگاری اثر قرص سیپروفلوکساسین 500 به طور بالینی تعیین نشده است.

مصرف قرص سیپروفلوکساسین در دوران بارداری مجاز است؟

مصرف قرص سیپروفلوکساسین 500 در دوران بارداری مجاز نیست، چون احتمال دارد این قرص اثر نامطلوبی بر رشد مفصل‌های نوزاد داشته باشد. البته مشخص نیست که آیا مصرف سیپروفلوکساسین در اواخر بارداری برای نوزاد مضر است یا خیر.  قرص سیپروفلوکساسین 500 را فقط باید با دستور پزشک مصرف کنید.

مصرف قرص سیپروفلوکساسین در دوران شیردهی مجاز است؟

مضر بودن مصرف قرص سیپروفلوکساسین 500 در دوران شیردهی تاکنون ثابت نشده است. چون مقدار کمی از قرص سیپروفلوکساسین وارد شیر مادر می‌شود، بهتر است مادرانی که به نوزادشان شیر می‌دهند، دارو را فقط با دستور پزشک مصرف کنند. در صورتی که مادر قرص سیپروفلوکساسین 500 مصرف کند، باید مراقب بروز علائمی مانند اسهال و عفونت مخمری در نوزاد باشد.

تداخل غذایی قرص سیپروفلوکساسین

  • مصرف کافئین همراه با قرص سیپروفلوکساسین 500 عوارض بی‌خوابی، عصبی بودن و اضطراب را افزایش می‌دهد. بنابراین از مصرف قهوه یا داروهای حاوی کافئین همراه با قرص سیپروفلوکساسین خودداری کنید.
  • قرص سیپروفلوکساسین 500 در صورت مصرف شدن با لبنیات از قبیل ماست و کشک اثر مطلوب را نخواهد داشت. پس بین زمان مصرف قرص سیپروفلوکساسین و لبنیات حداقل دو ساعت فاصله بیاندازید.
  • قرص سیپروفلوکساسین 500 را با مولتی ویتامین‌های حاوی مواد معدنی مصرف نکنید. در صورت لزوم می‌توانید قرص سیپروفلوکساسین را 2 تا 4 ساعت قبل از مولتی ویتامین‌های حاوی مواد معدنی یا 4 تا 6 ساعت پس از مولتی ویتامین‌ها مصرف کنید.

 

پیشنهاد ما در زمینه درمان بیماری مجاری ادراری

برای انجام درمان بیماری های مجاری ادراری بیماران قابل پرشماری،  نیاز به دریافت مشاوره و درمان توسط یک متخصص اورولوژی با دانش و تجربه دارند. در این مورد پیشنهاد ما، جناب آقای دکتر فرشاد نامداری جراح و فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری مردان است که پزشکی مجرب و با تجربه می باشد . دکتر فـرشاد نامداری ، عضو هیئت علمی دانشگاه  علوم پزشکی و حائز رتبه دوم بورد تخصصی اورولوژی می‌باشد.

ایشان دانش‌آموخته و دستیار ممتاز  دانشکده علوم پزشکی تهران می‌باشند. با بهره گیری از دانش و تجربه ایشان می توان به خوبی از درمان بیماری های مجاری ادراری اطمینان حاصل کرد.

منابع:

https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/ciprofloxacin-oral-route/

https://journals.sagepub.com/doi/10.2217/17455057.2.4.509

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید