قرص رواتینکس (Rowatinex) دارویی است که به طور گسترده در درمان برخی از بیماری های شایع دستگاه ادراری مانند سنگ کلیه، سنگ حالب یا عفونت های دستگاه ادراری مورد استفاده قرار میگیرد.
برای اینکه بتوانیم رواتینکس را به مؤثر ترین و صحیح ترین روش مصرف کنیم، باید در ابتدا قرص رواتینکس را شناخته و در گام بعدی از پزشک معالج نسخه ای در مورد دوز قرص رواتینکس و همچنین مدت زمان مصرف قرص رواتینکس (Rowatinex) داشته باشیم. مهمترین تاثیر اینست که قرص رواتینکس (Rowatinex) حاوی روغن های ضروری برای دفع سنگ کلیه است.
قرص رواتینکس چیست؟
قرص Rowatinex (رواتینکس) دارویی است که معمولاً برای درمان عارضه سنگ کلیه و عفونت های ادراری مورد استفاده قرار میگیرد.
ترکیبات اصلی قرص Rowatinex (رواتینکس) شامل روغن زیتون 33 میلی گرم، پینن 31 میلی گرم، کامفن 15 میلی گرم، بورنئول 10 میلی گرم، فنجون 4 میلی گرم، آنتول 4 میلی گرم و سینئول 3 میلی گرم است.
علاوه بر این، قرص رواتینکس با تعدادی از مواد کمکی مطابق با مقدار مورد نیاز تهیه میشود. قرص رواتینکس اغلب توسط پزشکان معالج در درمان سنگ های ایجاد شده در مجاری ادراری، عفونت های خفیف دستگاه ادراری، اسپاسم مجاری ادراری، التهاب مربوط به سنگ های ادراری ناشی از سنگ های حل شونده تجویز شده و سنگ های ایجاد شده را از بدن بیمار دفع کند.
قرص رواتینکس ساخت کدام کشور است؟
قرص رواتینکس از جمله دارو های کاربردی و مفید تولید شده در کشور جمهوری ایرلند و همچنین کشور آلمان است. این دارو محصولی مفید در زمینه مبارزه با سنگ های مجاری ادراری، بیماری های کلیوی و عفونت مجاری ادراری است.
قرص رواتینکس دارای ترکیبات پزشکی و گیاهی با هدف گذشتن سنگ های کلیه از مجاری ادراری است. قرص رواتینکس را میتوان جز داروهای ادرار آور و ضد اسپاسم طبقه بندی کرد.
اثر درمانی قرص رواتینکس (Rowatinex) چیست؟
بیماران نیازمند به پیشگیری و درمان بی اختیاری ادرار، عفونت های ادراری، بیماران مبتلا به سنگ کلیه، سنگ های مجاری ادراری باید از ابتلا به سنگ های ادراری پیشگیری کنند و در این زمینه قرص رواتینکس اثر مفیدی دارد.
همچنین برای پیشگیری از عود مجدد بیماران مبتلا به اسپاسم ادراری پس از انجام عمل جراحی، بیمارانی که نیاز به بهبود عملکرد کلیه دارند و بیماران که در آن ها باید از تجمع و رسوب کلسیم کلیه جلوگیری شود از قرص Rowatinex (رواتینکس) استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: برای مطالعه کامل درمان کلیه درد در خانه کلیک کنید.
ترکیبات قرص رواتینکس (Rowatinex) چیست و شکل دارویی آن چگونه است؟
ترکیبات این دارو شامل: آلفا – پینن 8/24 میلیگرم، بتا – پینن 2/6 میلیگرم، کامفنوم 15 میلیگرم، سینئولوم 3 میلیگرم، فنکونوم 4 میلیگرم، برونئولوم آنتئولوم میباشد.
این دارو حاوی: روغن زیتون 33 میلیگرم، ژلاتین گاوی، 85 درصد گلیسرول، اتیل پاراهیدروکسی بنزوات (E 214)، پروپیل پاراهیدروکسی بنزوات (E 216)، رنگ خوراکی سانست یلو FCF 85 درصد (E110)، رنگ کینولین یلو WS 70 درصد (E 104) 10 میلیگرم میباشد.
شکل دارویی قرص رواتینکس (Rowatinex)
قرص rowatinex به شکل کپسولی زردرنگ و ژلاتینی با پوشش روده ای انتریک کوتد حاوی روغن های ضروری برای دفع سنگ کلیه میباشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره قرص رواتینکس و یا رزرو نوبت در مطب دکتر فرشاد نامداری متخصص بیمارهای کلیه و مجاری ادرار (اورولوژی) با شماره تلفنهای 02188776801 – 09107585358 تماس حاصل فرمایید.
مکانیسم اثر قرص رواتینکس (Rowatinex)
قرص رواتینکس (Rowatinex) به دفع سنگ های کلیه و دستگاه ادراری کمک شایانی میکند. متابولیسم و دفع هیدروکربن های ترپن مانند برنئول به طور عمده در ادرار صورت میگیرد.
اثرات بازدارنده قرص رواتینکس بر تشکیل سنگ های دستگاه ادراری در تعدادی از تحقیقات انجام شده بر روی حیوانات به اثبات رسیده است. همچنین قرص رواتینکس دارای ویژگی اسپاسمولیتیک است و به دفع سنگ های دستگاه ادراری کمک کرده و سبب کاهش درد ناشی از وجود سنگ میشود.
قرص رواتینکس (Rowatinex) همچنین سبب کاهش التهاب میشود. قرص رواتینکس دارای تأثیر ضد باکتری در برابر مجموعه ای از ارگانیسم های گرم مثبت و گرم منفی میباشد.
طریقه مصرفی قرص رواتینکس (Rowatinex)
هنگام مصرف رواتینکس باید قبل از صرف غذا باشد، این دارو باید به طور کامل بلعیده شده و همچنین از جویدن قرص رواتینکس خودداری شود.
علاوه بر این، بسیاری از توصیه ها حاکی از آن است که بیماران باید در حین مصرف قرص رواتینکس مقدار زیادی آب بنوشند و مخصوصاً حدود ۲ تا ۳ لیتر آب در روز دریافت کنند.
برخی از بیماران هستند که دوز خوراکی قرص رواتینکس خود را فراموش میکنند و رواتینکس را در زمان مقرر مصرف نمیکنند، در این مواقع بیمار باید دوز بعدی را بدون مصرف مکمل مصرف کند.
برای بهبود، بیماران باید زمانی را برای مصرف منظم دارو های خود برنامه ریزی کنند یا از اعضای خانواده درخواست یادآوری زمان مصرف قرص رواتینکس را بکنند.
دوز مصرفی قرص رواتینکس (Rowatinex)
قبل از تجویز قرص رواتینکس به صورت خوراکی، بیمار باید از نظر وضعیت بالینی فعلی مورد بررسی قرار گرفته و همچنین گرفتن شرح حال بیمار برای اینکه پزشک معالج بتواند دوز مناسبی برای هر گروه مختلف از افراد تجویز کند ضروری است.
بر پایه این مورد دوز مصرفی قرص رواتینکس شامل موارد زیر میباشد:
- برای افراد بزرگسال: در این گروه سنی برای بیماری های مختلف دستگاه ادراری، 1 قرص رواتینکس به صورت 3 – 4 بار در روز تجویز خواهد شد.
- برای افراد نوجوان: بسته به سن نوجوان، دوز های متفاوتی قرص رواتینکس (Rowatinex) وجود داشته و تجویز خواهد شد، از این رو اگر فرد بیمار سنی بین 6 تا 14 سال داشته باشد، معمولاً برای او 1 قرص به صورت 2 بار در روز تجویز میگردد. البته لازم به ذکر است که مصرف این دارو برای کودکان توصیه نمیشود.
مطالعه بیشتر : برای آشنایی با قرص سیپروفلوکساسین برای عفونت ادراری ، کلیک کنید.
موارد احتیاط در مورد قرص رواتینکس (Rowatinex)
قرص رواتینکس نباید در بیماران دارای درد شدید کلیه، بی ادراری و عفونت شدید دستگاه ادراری مصرف شود. این دارو بایستی دور از دسترس کودکان نگه داشته شود.
موارد منع مصرف قرص رواتینکس (Rowatinex)
برخی از موارد منع مصرف قرص رواتینکس (Rowatinex) شامل موارد زیر میباشد:
- بیمارانی که به مواد تشکیل دهنده قرص رواتینکس (Rowatinex) حساسیت دارند.
- بیماران با ابتلای به بیماری های خاصی مانند بیماری کلیوی، بیماری کبدی، بیماران باردار یا بیمارانی که در دوره زمانی خاصی از بیماری خود هستند.
- شیردهی بیمار
- حساسیت به برخی غذاها، مواد شیمیایی یا عوامل دیگر
- بیمارانی که از آبجو، الکل و نوشیدنی های الکلی، سیگار، قلیان و دیگر دخانیان استفاده میکنند.
تداخل دارویی قرص رواتینکس با دارو های دیگر
قرص رواتینکس نباید همراه با دارو های خوراکی ضد انعقاد خون و دیگر دارو هایی که متابولیسم (سوخت و ساز) آن ها در کبد انجام میشود، مصرف شود.
مصرف قرص رواتینکس در دوران بارداری و شیردهی
اگرچه هیچ ناهنجاری ایجاد شده در جنین به خاطر مصرف قرص رواتینکس گزارش نشده است، اما این دارو نباید در سه ماه اول بارداری مصرف شود. همچنین از مصرف قرص رواتینکس در دوران شیردهی نیز بایستی خودداری شود.
عوارض قرص رواتینکس
عوارض قرص رواتینکس معمولاً در حدی نیست که زندگی فرد مصرف کننده قرص رواتینکس را به خطر بیندازد. شمار کمی از بیماران مصرف کننده قرص رواتینکس (Rowatinex) مشکلات گوارشی خفیف بروز پیدا میکند.
به ندرت احتمال استفراغ ناشی از مصرف قرص رواتینکس (Rowatinex) نیز وجود دارد. عدم تحمل دارویی در تعداد کمی از بیماران مصرف کننده قرص رواتینکس (Rowatinex) نیز از عوارض قرص رواتینکس است که به معمولاً گزارش شده است.
به طور کلی عوارض قرص رواتینکس به ندرت ایجاد شده و در صورت بروز نیز خفیف میباشند. همچنین برخی از عوارض جانبی محتمل که ممکن است مصرف کنندگان قرص رواتینکس (Rowatinex) تجربه کنند شامل موارد زیر میباشد :
- خشکی دهان
- احساس وجود طعم نعنا در داخل دهان
- بروز بثورات قرمز در سطح پوست
- خارش در سطح پوست صورت
در هنگام مصرف بیش از حد داروی Rowatinex چه باید کرد؟
با توجه به خطرناک بودن مصرف بیش از حد این دارو، اگر به تازگی مقادیر بیش از حدی از قرص رواتینکس توسط فرد استفاده شده است، معده فرد استفاده کننده باید توسط دستگاه ساکشن شستشو داده شود. علاوه بر این پایش مستمر دقیق سیستم قلبی عروقی، تنفسی، کلیوی و کبدی فرد ضروری میباشد.
مطالعه بیشتر: برای آشنایی با بدترین نوع سنگ کلیه و انواع آن، کلیک کنید .
نحوه نگهداری قرص Rowatinex
ضروری است که قرص رواتینکس در دمای کمتر از 25 درجه سانتیگراد نگهداری شود. همچنین جعبه در بر گیرنده قرص Rowatinex در جعبه های حاوی تعداد 50 و 500 عدد قرص رواتینکس موجود میباشد.
قرص رواتینکس باید در جعبه مخصوص خود نگهداری شده و پس از مصرف، در جعبه حاوی قرص رواتینکس بایستی محکم بسته شود.
برای درمان بیماری های کلیه میتوان از تجارب درمانی بیماران قبلی بهره گرفت. همچنین در این زمینه میتوان از تجارب جناب آقای دکتر فرشاد نامداری جراح و فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری مردان با سابقه بیش از 15 سال جراحی موفق در این زمینه کمک گرفت.
دکتر فـرشاد نامداری، عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی و حائز رتبه دوم بورد کشوری تخصصی اورولوژی میباشد. ایشان دانشآموخته و دستیار ممتاز دانشکده علوم پزشکی تهران میباشند. با بهرهگیری از دانش و تجربه ایشان میتوان بهخوبی از درمان بیماریهای کلیه اطمینان حاصل کرد.
سوالات متداول
1- تداخل دارویی قرص رواتینکس با چه داروهای است؟
قرص رواتینکس نباید همراه با داروهای خوراکی ضد انعقاد خون و دیگر داروهایی که متابولیسم (سوخت و ساز) آنها در کبد انجام میشود، مصرف شود.
2- کاربرد درمانی قرص رواتینکس (Rowatinex) چیست؟
بیماران نیازمند به پیشگیری و درمان علائم سوء ادرار، بی اختیاری ادرار، عفونت های ادراری … بیماران مبتلا به سنگ کلیه، سنگ های مجاری ادراری … بیماران باید از ابتلا به سنگ های ادراری پیشگیری کنند و در این زمینه قرص رواتینکس اثر مفیدی دارد.
3- قرص رواتینکس ساخت کدام کشور است؟
قرص رواتینکس از جمله داروهای کاربردی و مفید تولید شده در کشور جمهوری ایرلند و همچنین کشور آلمان است.
منبع مقاله
https://www.vinmec.com/en/pharmaceutical-information/use-medicines-safely/what-is-rowatinex-indications-effects-and-dosage/
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
باسلام ، قرص ساخت ایران هم مشابه خارجی عمل میکنه
درود بر شما .تا حدی بله .