قرص سیستون در طب آیورودا، برای رفع بیماریهای مختلف مانند سنگ کلیه، مشکلات مثانه، عفونت دستگاه ادراری و کریستالوری (وجود کریستال در ادرار) بکار میرود. این قرص حاوی محتویات طبیعی با خواص ضدالتهابی، ضدباکتری، مانع تشکیل سنگ کلیه و ترکیبات مسکن است. مطالعات اخیر نشان میدهد که چند دوز از این دارو، تاثیر مثبتی در درمان UTI ( عفونت دستگاه ادراری ) و سنگ کلیه دارد. میتوانید این دارو را بطور آنلاین سفارش داده یا از داروخانههای اطراف خود با قیمت بسیار پایین تهیه کنید. پیشنهاد میشود که دارو را در یک مکان خشک و خنک دور از نور آفتاب نگهداری کنید. دارو را دور از دسترس کودکان قرار دهید و قبل از مصرف آن، توصیههای لازم را جهت مصرف آن از متخصص دریافت کنید.
مزایا و موارد استفاده از قرص سیستون
قرص سیستون به دلیل دارا بودن خواص ادرارآور، رفع سنگ کلیه، ضدالتهابی و ضد میکروبی، به از بین رفتن، دفع و پیشگیری از سنگهای کلیه کمک کرده و اختلالات ادرار را برطرف میکند.
سنگهای کلیه
ایجاد سنگ کلیه یکی از متداولترین اختلالات مجاری ادراری است. تصفیه خون و دفع مواد زائد و آب از بدن توسط ادرار، از وظایف کلیه است. ادرار شامل مواد شیمیایی اضافی است، که گاهی اوقات تشکیل کریستالهایی را میدهد که به یکدیگر متصل شده و یک دسته تشکیل میدهند، که این دسته، سنگ کلیه است. این سنگها، کریستالهای سخت و صخره مانند در اندازهها و شکلهای مختلف به کوچکی یک دانه شن تا بزرگی یک توپ گلف و در هر کجا تشکیل میشوند.
عملکرد اصلی قرص سیستون، از بین بردن و پیشگیری از سنگهای کلیه است که نتیجه خواص ضد سنگ کلیه و عامل پیشگیری از سنگ است که با مصرف چند دوز و یا مقداری که متخصص تجویز میکند، تاثیر شگرفی ایجاد می کند. این قرص به دفع سنگها از بدن از طریق ادرار کمک کرده و از تشکیل مجدد سنگهای کریستالی در بدن جلوگیری میکند.
بیماری UTI ( عفونت دستگاه ادراری)
عفونت دستگاه ادراری هنگامی ایجاد میشود که میکروبهای مضری مانند ویروسها یا باکتریها وارد قسمت پایین یا بالای مجاری ادرار میشوند. در بیشتر موارد، باکتری که موجب عفونت در پایین مجاری ادرار میشود، از خود بدن است. باکتری ای کولای (E. coli) متداولترین نوع باکتری است که باعث ایجاد عفونت دستگاه ادراری میشود و بطور طبیعی در روده زندگی میکند. هنگامی که مجاری ادرار در معرض باکتری مدفوع قرار میگیرد، میتواند باعث ایجاد عفونت مجاری ادرار شود. نوع دیگری از باکتری به نام استافیلوکوک ساپروفیتیکوس (staphylococcus saprophyticus) بویژه در زنان جوان، بطور معمول منجر به عفونت دستگاه ادراری میشود. با این وجود، گاهی اوقات باکتریهای دیگری عامل ایجاد عفونت هستند. اگرچه ویروسها، قارچها و انگلها نیز میتوانند عفونت دستگاه ادراری ایجاد کنند، اما باکتریها عامل اصلی این نوع عفونت هستند.
قرص سیستون حاوی خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی است که میتواند از عفونت مداوم دستگاه ادراری جلوگیری کرده و این دستگاه را تقویت میکند تا بطور طبیعی با حمله رادیکالهای آزاد مقابله کند.
سنگ مثانه
سنگهای مثانه – با سنگ کلیه اشتباه گرفته نشود- هنگامی تشکیل میشود که مواد معدنی درون مثانه به هم چسبیده و سفت میشوند. سنگ مثانه به این دلیل رخ میدهد که مثانه، بطور کامل خود را تخلیه نمیکند. در بسیاری از افراد، سنگ مثانه هیچ علائمی از خود نشان نمیدهد. اگر سنگ مثانه بسیار کوچک باشد، میتواند به آسانی هنگام ادرار از بدن دفع شود. اما در برخی از موارد، ممکن است علائمی مانند درد، احساس ناراحتی هنگام ادرار، افزایش ادرار و تغییرات ظاهری ادرار دیده شود.
خوشبختانه میتوان با استفاده از روشهای طبیعی و خانگی از ایجاد سنگهای مثانه جلوگیری کرد.
بررسیهای اخیر، نتایج شگرفی در رفع سنگ مثانه با مصرف قرص سیستون نشان میدهد و بطور طبیعی از ایجاد سنگ مثانه جلوگیری میکند.
کریستالوری
زمانی که در ادرار کریستال یا سنگهایی وجود دارد، به این بیماری کریستالوری میگویند که مشکلی بسیاردردناکی است و در صورتی که به موقع درمان نشود، میتواند منجر به مشکلات جدی برای سلامتی شود. اگرچه علت اصلی ایجاد سنگ در ادرار، وجود سولفونامید و پنیسیلین است، اما میتوان از قرص سیستون برای درمان این بیماری استفاده کرد و چون حاوی مقادیر زیادی ترکیبات گیاهی است، میتواند بطور طبیعی از تجمع سنگها در ادرار جلوگیری کند.
تشکیل مجدد سنگها
در برخی از افراد، سنگ بطور دائم تشکیل میشود. آنها علاوه بر درمان، به رژیم غذایی مخصوص سنگ کلیه نیز نیاز دارند. قرص سیستون از تشکیل دوباره سنگ کلیه پیشگیری میکند.
مقدار مصرف قرص سیستون
مقدار مصرف قرص سیستون به عوامل مختلفی مانند وزن، قد، سن و شدت مشکلات بستگی دارد، با این وجود در جدول زیر مقدار عمومی قرص و شربت را بیان میکنیم.
قرص:
کودکان . دو یا سه بار در روز 1 قرص
بزرگسالان . دو یا سه بار در روز 2 قرص
شربت:
کودکان. دو یا سه بار در روز 1 قاشق چای خوری
بزرگسالان. دو یا سه بار در روز 2 قاشق چای خوری
مقدار مصرف قرص سیستون میتواند با توجه به شرایط سلامت افراد و سن بیمار متفاوت باشد. از این رو فرد باید قبل از شروع مصرف قرص سیستون با پزشک مشورت کند.
عوارض جانبی قرص سیستون
قرص سیستون بیخطر است و در افراد مختلف به خوبی تاثیرگذار است، با این وجود مصرف بیش از حد و حساسیت داشتن به هرکدام از ترکیبات اصلی قرص، میتواند منجر به ایجاد مشکلات شدید برای سلامتی فرد شود. برخی از عوارض جانبی گزارش شده، در زیر بیان شده است:
- ادرار همراه با درد و سوزش
- یبوست
- احساس سوزش
- حالت خفقان
- استفراغ و حالت تهوع
- التهاب
دیگر موارد احتیاط و عوارض جانبی اعلام شده در زیر ذکر شده است:
- زنان باردار و زنانی که در دوران شیردهی هستند، باید از مصرف این قرص خودداری کنند.
- مصرف این قرص برای کودکان زیر 6 سال توصیه نمیشود
- افرادی که دچار دیابت یا نارسایی کلیوی هستند، باید در مصرف آن احتیاط کنند.
در صورتی که هرکدام از علائم ذکر شده را مشاهده کردید، به شما توصیه میکنیم که مصرف این دارو را فوراً قطع کنید.
توصیههای کارشناسان
توصیه های کارشناسان درخصوص قرص سیستون:
- از مصرف بیش از حدتجویز شده قرص، خودداری کنید.
- براساس توصیه دوستان یا خانواده، قرص سیستون را مصرف نکنید. همچنین اگر شخصی علائم یکسانی با شما دارد، آن را توصیه نکنید.
- همیشه قبل از خرید قرص سیستون، تاریخ انقضای روی بسته را چک کرده یا از داروساز بپرسید.
- قرص سیستون را در دمای اتاق نگه دارید و از قرار دادن آن در برابر گرما و نور مستقیم خورشید خودداری کنید.
پرسش و پاسخ
سوالات متداول درخصوص قرص سیستون:
اگر مصرف یک دوز از قرص سیستون را فراموش کنیم چه کاری باید انجام دهیم؟
اگر بطور اتفاقی یک دوز قرص سیستون را مصرف نکردید، سعی کنید که در اولین فرصتی یادآوری، قرص را مصرف کنید. با این حال، اگر زمان مصرف دوز بعدی دارو، نزدیک است، از مصرف این دوز صرف نظر کنید. در چنین مواردی از مصرف قرص، بیش از حد تجویز شده، خودداری کنید.
اگر بیش از مقدار تجویز شده قرص مصرف کنیم چه کاری باید انجام دهیم؟
در صورتی که احساس میکنید که بیش از مقدار تجویز شده دارو مصرف کردید، فوراً با پزشک مشورت کنید. مصرف بیش از مقدار مجاز قرص، ممکن است منجر به ایجاد عوارض جانبی شود.
آیا قرص سیستون اعتیاد آور است؟
خیر.
اگر قرصی که تاریخ انقضای آن گذشته است مصرف کنیم، باید چه کاری انجام دهیم؟
در صورتی که یک دوز از قرصی که تاریخ انقضای آن گذشته است، مصرف کنید، خطری شما را تهدید نمیکند، اما لطفاً با پزشک خود مشورت کنید تا از بیخطر بودن آن اطمینان حاصل کنید.