kamarkoliye

هر نوع بیماری مشخصات خاص خودش را دارد. شناخت علائم، مشخصات، علل، قسمت‌هایی از بدن که تحت تأثیر بیماری قرار می‌گیرند و… در هر بیماری به درمان مؤثر آن کمک می‌کند. در اینجا ما به تفاوت بین کمر درد و کلیه درد پرداخته و به برخی از عوامل مهم هر یک اشاره می‌کنیم.

در صورت ابتلا به درد کمر یا درد کلیه، و با توجه به اینکه علت درد (مشخص یا نامشخص) چیست و یا میزان خطر ناشی از آن به چه میزان است، باید حتماً به یک متخصص مراجعه شود. وی علائم و نشانه‌های بیماری را شناسایی کرده و علت ابتلا به درد را تشخیص می‌دهد و در نتیجه از ابتلا به مسائل پیچیده و خطرناک پیشگیری می‌شود.

با تشخیص و تمایز دادن درست منشأ اصلی درد می‌توان به متخصص مربوطه مراجعه کرد تا درمان‌های لازم را جهت برطرف ساختن مشکلات احتمالی بکار گیرد. برای دریافت مشاوره و اطلاع از روش‌های درمانی ما در کلینیک تخصصی اورولوژی دکتر نامداری می‌توانید با ما از طریق شماره‌ 02188776801 تماس حاصل فرمایید.

تفاوت بین کمردرد و کلیه درد بر اساس عوامل متفاوت


تفاوت بر اساس محل بروز درد

کمر درد ممکن است در هر قسمتی از پایین کمر یا باسن احساس شود در حالی که درد کلیه معمولاً در قسمت بین دنده‌ها و پهلوها احساس شده و همچنین دردی در قسمت بالای شکم نیز ایجاد می‌شود.

تفاوت بر اساس مشخصات درد

در کمر درد، معمولاً درد در زمان‌های مختلف متغیر بوده و ثابت نیست. در حالی که در درد کلیه معمولاً درد تا پایان ثابت بوده و ممکن است دردی تیز باشد (در موارد وجود سنگ کلیه) یا ممکن است درد مبهم باشد (در موارد ابتلا به عفونت‌های کلیوی)

تفاوت بر اساس انواع درد

kamarkoliye1

در کمردرد ممکن است درد در گردن، بالای کمر یا پایین کمر احساس شود. درد ممکن است به شکل درد ناگهانی و شدید کمر ایجاد شده و تا 4 هفته نیز باقی بماند، کمر درد نیمه مزمن ممکن است از 4 تا 12 هفته طول بکشد و کمر دردی که بیش از 12 هفته باقی بماند کمر درد مزمن خواهد بود.

در موارد درد کلیه، درد ممکن است به دلیل وجود سنگ کلیه یا بروز عفونت‌های کلیوی ایجاد شده باشد. معمولاً کلیه دردی که ناشی از وجود سنگ کلیه باشد، شدیدتر است در حالی که درد ناشی از عفونت‌های کلیوی ممکن است در حد متوسط باشد. به هر حال هر دو نوع کلیه درد با علائمی مانند استفراغ، حالت تهوع و تب همراه هستند.

 تفاوت بر اساس دلایل ایجادکننده درد

دلیل بروز درد نیز باعث ایجاد تفاوت بین درد ناشی از کلیه درد و درد ناشی از کمر درد به شرح زیر می‌شود:

درد کمر می‌تواند به دلایل مختلفی نظیر ابتلا به سیاتیک، شکستگی استخوان‌های کمر (شکستگی بدنه مهره‌ها)، شکستگی پدیکل، شکستگی لامینا، فتق دیسک کمر، برآمدگی دیسک کمر، تنگی کانال نخاع، پوکی استخوان، سرطان متاستاتیک مهره‌ای و اسپاسم عضله پاراورتبرال باشد.

در حالی که درد کلیه در اثر وجود سنگ کلیه، بروز عفونت‌های کلیه (پیلونفریت)، گلومرولونفریت، ابتلا به سرطان کلیه و انفارکتوس کلیه ایجاد می‌شود.

 تفاوت بر اساس محرک‌ها

درد کمر و درد کلیه محرک‌هایی دارند که می‌تواند باعث آغاز علائم و نشانه‌های بیماری باشد. شایع‌ترین محرک‌های کمر درد شامل نشستن‌های طولانی مدت در یک وضعیت، ایستادن‌ها و حرکات طولانی مدت می‌شود.

به عبارت دیگر، درد کلیه اساساً با مصرف مقادیر زیاد مایعات تحریک می‌شود. به عنوان مثال انسداد محل اتصال حالب به لگنچه نیز باعث ایجاد درد کلیه می‌شود. البته حرکت به عنوان محرک درد کلیه لحاظ نشده است.

تفاوت بین میزان گسترش درد

زمانی که در مورد تفاوت درد میان کلیه درد و کمر درد از نظر میزان گسترش آن صحبت می‌کنیم، گفته می‌شود که کمر درد به سمت کمر، باسن، ران، ساق پا و حتی انگشتان پا ممکن است کشیده شود در حالی که درد کلیه معمولاً به سمت پایین شکم و قسمت داخلی ران‌ها کشیده می‌شود.

تفاوت بر اساس علائم و نشانه‌ها

علائم و نشانه‌ها کلید کنترل بیماری‌ها هستند. قبل از این که در مورد آخرین بخش تفاوت‌های بین کلیه درد و کمر درد بر اساس مدیریت و درمان کلیه درد صحبت کنیم، باید به علائم و نشانه‌های هر دو نوع درد و تمایز آنها از یکدیگر بپردازیم.

برخی تفاوت‌های اساسی بین درد کمر و درد کلیه وجود دارد. در هنگام ابتلا به کمر درد، ممکن است در صورت آسیب‌دیدگی عضلات، کبودی‌هایی در ناحیه آسیب‌دیده مشاهده شود. همچنین برخی نشانه‌های قابل‌ مشاهده کم درد شامل اسپوندیلیت می‌شود. علائم قابل ‌مشاهده کمر درد که در اثر انحراف ستون فقرات به وجود می‌آیند شامل انحراف و انحنای غیرطبیعی در ستون فقرات است.

در زمان ابتلا به کلیه درد، علائم قابل ‌مشاهده‌ای دیده نمی‌شود مگر این که به دلیل وجود تومورهای بزرگ کلیه یا ابتلا به بیماری‌های دیگر کلیوی، پهلوها برآمدگی پیدا کنند.

تفاوت بین کمر درد و کلیه درد می‌تواند با علامت میزان حساسیت به لمس نیز مشخص شود. معمولاً در هنگام بروز کمر درد، به خصوص اگر علت آن فشار عضلانی در کمر باشد، علائمی از حساسیت به لمس دیده می‌شود. حساسیت به لمس می‌تواند یک علامت مهم ناشی از ابتلا به اسپوندیلیت (بیماری مفصلی) باشد که در نواحی نزدیک به ستون فقرات احساس می‌شود.

به هر حال علامت حساسیت شدید به لمس در هنگام ابتلا به کلیه درد مشاهده نمی‌شود فقط در برخی موارد نواحی نزدیک به کلیه دچار این عارضه می‌شوند.

درد کمر و درد کلیه بر اساس تغییرات ملموس از هم تشخیص داده می‌شوند. در هنگام ابتلا به کمر درد معمولاً گرفتگی عضلات باعث شروع درد می‌شود. در هنگام ابتلا به کلیه درد نیز فقط وجود تومورهای کلیوی ممکن است برآمدگی‌هایی در بدن ایجاد شود در غیر این صورت علامت مشخصی وجود ندارد.

اکنون به تفاوت بین درد کمر و کلیه درد از نظر علائم دیگر می‌پردازیم. علائم همراه با کمردرد شامل بیحسی و گرفتگی عضلات پاها، انگشتان و قسمت‌های دیگر بدن می‌شود. در حالی که کلیه درد با علائمی مانند تب، استفراغ، حالت تهوع، ورم بدن، تکرر ادرار وجود خون در ادرار همراه است.

تفاوت بر اساس درمان و مدیریت

در اینجا ما به مهم‌ترین بخش تفاوت بین کمر درد و درد کلیه از نظر درمان و مدیریت درد می‌پردازیم. درد کمر را می‌توان با استفاده از داروهای مسکن و انجام برخی اقدامات درمانی تسکین داد. برخی از اقدامات درمانی معمول که برای درمان کمر درد به کار برده می‌شود عبارتند از استفاده از طب فیزیکی، ماساژ درمانی، گرما درمانی، کمپرس سرد، الکتروتراپی، طب سوزنی و … در برخی موارد بر اساس توصیه پزشک و پس از تشخیص میزان شدت کمر درد انجام عمل‌های جراحی توصیه می‌شود.

کلیه درد بنا بر تشخیص علت ایجادکننده درد و انجام اقدامات درمانی لازم، درمان می‌شود. معمولاً درمان درد کلیه شامل مصرف داروها، آنتی‌بیوتیک‌ها و … برای از بین بردن دردهای ناشی از عفونت کلیه می‌شود در حالی که ممکن است در برخی موارد که سنگ کلیه وجود دارد و مصرف دارو برای درمان مؤثر واقع نشود، انجام عمل‌های جراحی توصیه شود.

مقالات مرتبط