همانطور که تغذیه‌ی خوب و ورزش مناسب در سلامتی مهم است، یک متخصص ارولوژی نیز باید بخشی از حفظ سلامت شما باشد. حتی اگر صحبت درباره‌ی مشکلات ارولوژی و جنسی ناراحت کننده باشد، آن‌ها بخشی اساسی از سلامت کلی شما هستند و باید توسط متخصص ارولوژی تحت نظر قرار گیرند .

متخصص اورولوژی می‌تواند به درستی مشکلی را شناسایی و تشخیص دهد، میزان شدت آن را تعیین کند و بهترین گزینه‌های درمانی را برای شما ارائه دهد. به یاد داشته باشید: هرچه زودتر بیماری خود را تشخیص دهید، شانس درمان و پیشگیری از پیشرفت آن قبل از اینکه به یک مسئله اساسی تبدیل شود، بیشتر است.

چه زمانی باید به اورولوژیست مراجعه کرد: علائم جدی و هشدار


چه زمانی باید به اورولوژیست مراجعه کرد

اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، لازم است که بلافاصله به یک متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

هشدار: اگر علائم زیر را دارید، این مقاله می‌تواند زندگی را تغییر دهد.

ادرار دردناک

به همان سادگی که به نظر می‌رسد، ادرار دردناک می‌تواند یک علامت هشدار دهنده اولیه برای یک وضعیت بسیار جدی باشد.

درد روشی است که بدن می‌تواند به ما بگوید مشکلی در سلامتی ما وجود دارد. بنابراین، اگر در حین دفع ادرار هر نوع دردی را تجربه می‌کنید، حتماً به یک متخصص اورولوژی مراجعه کنید. این درد می‌تواند در هنگام دفع ادرار همراه با سوزش باشد. همچنین ممکن است همراه با احساس گرفتگی در ناحیه لگن یا کمرتان باشد.

هر فرد به طور متوسط ​​روزانه 6 تا 8 بار ادرار می‌کند. تجربه درد هنگام ادرار کردن اغلب می‌تواند به سلامت روزانه و روانی شما آسیب بزند.

بی اختیاری ادرار

مراجعه به اورولوژیست برای بی اختیاری ادرار

بی اختیاری از دست دادن کنترل مثانه است. در صورت عطسه و نیاز به ادرار بسیار ناگهانی و شدید، ممکن است در صورت دیر رسیدن به دستشویی دچار بی اختیاری و نشت ادرار شوید.

اگرچه معمولاً زنان باردار و افراد مسن دچار بی اختیاری می‌شوند، اما این مشکل برای هر فردی ممکن است رخ دهد.

مشکلات مربوط به بی اختیاری ادرار می‌تواند از ضعف عضلات گرفته تا عفونت‌های خطرناک یا سایر بیماری‌ها ناشی شود. حتی اگر این چیزی نیست که شما ممکن است دوست داشته باشید آن را بپذیرید، بی اختیاری می‌تواند یکی دیگر از علائم هشدار دهنده اولیه برای اختلال در مسیر ادرار باشد.

خون در ادرار 

وقتی به دستشویی می‌روید و رنگ قرمز ادرار را مشاهده می‌کنید، ممکن است کمی ترسناک باشد. سیستم کلیوی شما یک سیستم کاملاً جدا از سیستم گردش خون شماست. اگر در ادرار شما خون وجود داشته باشد، این نشانه مطمئنی برای وجود یک مشکل است.

آیا این بدان معناست که اگر خون در ادرار خود پیدا کنید، خواهید مرد؟ البته که نه. اما این بدان معنی است که شما باید در اسرع وقت به متخصص ارولوژی خود مراجعه کنید.

سلول‌های قرمز خون در دستگاه ادراری شما می‌تواند نشانه‌هایی از عفونت‌های جدی کلیه یا مثانه یا حتی برخی سرطان‌ها باشد. به همین دلیل مهم است که فوراً مورد معاینه قرار بگیرید تا پزشک بتواند موارد خطر را رد کند.

عفونت مجاری ادراری(UTI)

در حالی که عفونت‌های مجاری ادراری معمولاً بی‌خطر و فقط کمی ناراحت کننده هستند، می‌توانند به عفونت‌های جدی‌تری تبدیل شوند. اگر عفونت، به مجاری ادراری و کلیه‌ها برسد، می‌تواند منجر به نارسایی اندام بالقوه شود.

باز هم، این بدان معنا نیست که در صورت عفونت ادراری کلیه‌های شما از بین می‌روند. معنای آن این است که اگر علائم‌های عفونت‌ ادراری را دارید، باید زیر نظر پزشک و تحت درمان باشید. در این صورت لازم است به متخصص ارولوژی مراجعه کنید.

اختلال نعوظ 

این مشکل می‌تواند برای مردان موضوعی شرم آور باشد. متأسفانه، اختلال نعوظ سالانه بیش از 3 میلیون نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. خبر خوب این است که، اختلال نعوظ به طور معمول قابل درمان است.

اختلال نعوظ نه تنها برای بسیاری از مردان شرم آور است، بلکه می‌تواند خطرناک نیز باشد. اختلال نعوظ حتی می‌تواند نشانه یک مشکل جدی‌تر از جمله عفونت، بیماری مقاربت جنسی، دیابت، سنگ کلیه و سرطان پروستات باشد.

یک متخصص ارولوژی تجربه زیادی در زمینه‌ی درمان اختلال نعوظ دارد. این یک موضوع عجیب و شرم آور برای پزشک شما نیست. آنها به طور ویژه آموزش داده شده‌اند تا هنگام صحبت در مورد این موضوعات نه چندان دوستانه، تا حد امکان احساس راحتی کنید.

درد یا تودههای بیضه

اگر در بیضه‌های خود درد مداوم دارید و طی دو هفته برطرف نمی‌شود، وقت آن است که به یک متخصص اورولوژی مراجعه کنید زیرا می‌تواند سرطان بیضه را نشان دهد. خوشبختانه، هنگامی سرطان در بیضه زود تشخیص داده شود، یکی از سرطان‌های قابل درمان است.

 غیر طبیعی بودن تست پروستات 

به مردان بالای 40 سال توصیه می‌شود که در صورت امکان سالانه توسط اورولوژیست قبلی خود معاینه شوند. به این ترتیب، می‌توان هر تغییری را با دقت بیشتری کنترل کرد و تشخیص زودهنگام سرطان پروستات نیز امکان پذیر است. در صورت شناسایی هرگونه سفتی، گره‌های کوچک یا بی‌نظمی، باید به اورولوژیست ارجاع داده شوید تا وضعیت خود را تشخیص داده و در صورت لزوم در مورد روش‌های درمانی صحبت کنید. به یاد داشته باشید: اگر زود درمان شوید، میزان بهبودی بالایی نیز خواهید داشت.

درد کلیه

کلیه درد یکی دیگر از علائم هشدار دهنده اولیه است که باید در مورد آن احتیاط کنید. درد کلیه می‌تواند نشانه ای از عفونت کلیه یا سنگ کلیه باشد. گرچه سنگ کلیه کاملاً رایج است، اما نباید منتظر بمانید تا از بین بروند. اگر مشکوک به سنگ کلیه هستید همیشه باید تحت نظر پزشک باشید. عدم درمان مناسب برای سنگ کلیه می‌تواند باعث آسیب دائمی کلیه شود.

ناباروری مردان

اگر شما و همسرتان در بارداری مشکل دارید، ناباروری ممکن است یک دلیل باشد. متخصص اورولوژی شما می‌تواند با آزمایش اسپرم و آزمایش خون علت ناباروری شما را بررسی کند و در مورد گزینه‌های موجود با شما صحبت کند. امروزه گزینه‌های بیشتری نسبت به گذشته وجود دارد که به زوج‌هایی که دچار ناباروری هستند، کمک می‌کنند تا به آرزوی داشتن فرزند برسند.

درد لگن 

درد در ناحیه لگن دلایل زیادی دارد که می‌تواند شامل بیماری التهاب مثانه، التهاب پروستات، عفونت پروستات، سرطان مثانه و سرطان کلیه باشد. متخصص اورولوژی شما می‌تواند به تشخیص علت و ارائه درمان کمک کند.

تشخیص و درمان بیماریهای اورولوژی 


تشخیص و درمان بیماری‌های اورولوژی

معمولاً اورولوژیست، وضعیت شما را از طرف پزشک ارجاع بررسی می‌کند، اما با این وجود متخصصین اورولوژی سابقه پزشکی بیمار را مجدد بررسی می‌کنند و معاینه فیزیکی انجام می‌دهند. برخی از آزمایشاتی که ممکن است متخصص اورولوژی شما انجام دهد شامل موارد زیر است:

  • اولین کاری که باید انجام شود، تشخیص بیماری است. این کار با آزمایشات تصویربرداری مانند اسکن ام آر آی، سونوگرافی یا سی تی اسکن انجام می‌شود.
  • سیستوسکوپی، یک روش تصویربرداری است که پزشک شما را قادر می‌سازد تا داخل دستگاه ادراری را توسط سیستوسکوپ بررسی کند. از سیستوسکوپی می‌توان برای جمع آوری نمونه‌های بافتی برای آزمایش نیز استفاده کرد.
  • در برخی موارد، آزمایش ادرار برای بررسی وجود باکتری یا سایر علائم بیماری از بیمار گرفته می‌شود.
  • نمونه برداری در بعضی موارد انجام می‌شود.
  • آزمایش اورودینامیک برای تعیین سرعت خروج ادرار از بدن، میزان ادراری که پس از دفع در مثانه می‌ماند و فشار در مثانه از بیمار گرفته می‌شود

پس از تشخیص بسته به شرایط، می‌توان از روش‌های مختلف درمانی استفاده کرد. درمان ممکن است شامل روش‌‌های با و بدون جراحی  باشد. متخصص اورولوژی شما داروهای زیر را برای درمان تجویز می‌کند.

  • آنتی بیوتیک برای درمان عفونت
  • درمان هورمونی سرطان پروستات
  • داروهایی برای درمان بی اختیاری ادرار
  • داروهای شیمی درمانی برای سرطان
  • مهارکننده های PDE5 مانند سیالیس  یا تادالافیل  برای اختلال نعوظ

درمان‌های جراحی که ممکن است انجام شود شامل جراحی باز، لاپاراسکوپی و لیزر درمانی است. روش‌های جراحی برای از بین بردن تومورها، سنگ کلیه، قسمت‌هایی از کلیه، گرفتگی مجرای ادرار و پیوند کلیه انجام می‌شود. اورولوژیست‌ها همچنین جراحی وازکتومی را برای جلوگیری از بارداری دائمی در مردان انجام می دهند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید